Eduard Grosu și Serghei Țvetcov
Eduard Grosu și Serghei Țvetcov

Strade Bianche ajunge la a 10-a ediție în această sâmbătă, iar cursa ce a devenit faimoasă pentru porțiunile de drum neasfaltate introduse pe traseu și cățărările foarte abrupte adună la start și în acest sezon cele mai mari nume din plutonul profesionist, în frunte cu Alejandro Valverde, Peter Sagan și Fabian Cancellara.

Cei mai importanți cicliști români ai momentului, Eduard Grosu și Serghei Țvetcov, vor fi și ei prezenți la linia de start mâine, în Siena. Cei de la Nippo – Vini Fantini vor miza în principal pe Damiano Cunego și Grega Bole, în timp ce Androni-Sidermec nu are un lider clar pe hârtie, prezența în evadare fiind cel mai probabil obiectivul principal al echipei lui Țvetcov.

Eduard Grosu se află la a doua participare în Strade Bianche, în 2015 nereușind să încheie cursa: ”O să încerc să fac o cursă bună, dar principalul obiectiv va fi susținera lui Cunego și Bole, care sunt într-o formă bună în momentul de față. Nu este exclusă posibilitatea de a încerca să intru într-o evadare”, ne-a spus Edi. ”Punctul cel mai dificil este cu siguranță Sante Marie, dacă aș reuși să trec alături de primii de el, e posibil să fac un rezultat bun. Voi vedea la sedința tehnică ce mi se va spune să fac și apoi ceea ce voi putea face!”.

StradeBianche15_alt

 

Cursa pornește din Siena și se încheie, după o buclă de 176km, în Piazza del Campo a aceluiași oraș. Traseul este presărat cu nouă porțiuni de drumuri neasfaltate, cea mai lungă dintre ele fiind de 11,9km, undeva la mijlocul cursei. Însă nu praful de pe aceste drumuri este principala problemă, ci multiplele dealuri abrupte, ce fac din Strade Bianche un adevărat roller coaster pentru rutieri. Vremea joacă și ea un rol important, iar pentru sâmbătă după-amiază se anunță ploi în Toscana, ceea ce înseamnă că cicliștii vor avea o misiune și mai dificilă.

Strade Bianche ploaie
Când plouă, Strade Bianche devine o cursă de ciclocros

Toți cei trei cicliști de pe podiumul ediției 2015, Zdenek Stybar, Greg Van Avermaet și Alejandro Valverde, se întorc în acest an în Strade Bianche și vor avea din nou parte de o concurență serioasă din partea lui Fabian Cancellara, care a arătat în Challenge Mallorca și Turul Algarve că se află într-o formă excelentă, Peter Sagan, locul 2 în cursă în 2013 și 2014, Vincenzo Nibali, Diego Ulissi, Tiesj Benoot sau Michal Kwiatkowski.

Strade Bianche 2016 va putea fi urmărită online aici sau pe Eurosport 2, începând cu ora 15:15.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.