Fabian Cancellara câștigă Strade Bianche 2016 în fața lui Zdenek Stybar
Fabian Cancellara câștigă Strade Bianche 2016 în fața lui Zdenek Stybar

Peter Sagan a fost primul ciclist dintre favoriți ce a lansat un atac puternic în Strade Bianche 2016, campionul mondial reușind să realizeze o selecție finală pe penultimul sector de drum neasfaltat. Sagan l-a prins repede pe Gianluca Brambilla (Etixx-QuickStep), plecat în evadare cu câteva zeci de kilometri înainte, însă cei doi au fost ajunși la rândul lor de Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) și Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep).

Având doi rutieri în față, cei de la Etixx-QuickStep au încercat să le facă viața cât mai grea lui Sagan și Cancellara, iar Gianluca Brambilla a atacat de mai multe ori, ultima dată cu 5km înainte de final. Italianul părea scăpat în învingător odată cu intrarea în ultimul kilometru, mai ales că suporterii adunați pe marginea drumului ce urcă spre Piazza del Campo din Siena îl încurajau frenetic. Însă, Brambilla a clacat în ultimii 500m, iar Fabian Cancellara a abordat inteligent ultimul viraj și nu a mai putut fi depășit de Stybar până la linia de sosire.

”Am stabilit ritmul pe ultima urcare pentru că știam că Sagan nu se simte prea bine. Știam că victoria se va juca între mine și Stybar, așa că a trebuit să aplic tactica aceasta”, a declarat Cancellara la sfârșitul cursei. ”Momentul decisiv al cursei a fost atunci când Peter a atacat și am reușit să mă alătur acțiunii lui și a lui Stybar. Nu a fost o colaborare foarte bună între noi pentru că eram un grup de cicliști importanți, iar cei de la Etixx aveau o strategie de echipă de jucat. Cred că efortul depus în ultimii 5km a fost riscant, dar era singura cale. Totul a mers perfect și sunt mândru de asta”.

România a fost și ea reprezentată în cursă prin Serghei Țvetcov și Eduard Grosu. Rutierul celor de la Androni-Sidermec a fost nevoit să abandoneze în prima parte a competiției din cauza unei răceli căpătată în GP Lugano, iar Eduard Grosu a încheiat cursa pe locul 53, fiind al doilea din echipa celor de la Nippo-Vini Fantini, după Grega Bole (locul 23).

Grosu va participa mâine în GP Industria & Artigianato, o cursă de aproape 200km desfășurată în jurul localității Larciano. La start mai sunt anunțați, printre alții, Diego Ulissi, Simon Gerrans, Vincenzo Nibali, Rigoberto Uran și Adam Yates.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.