Daniel Crista
Daniel Crista, Tușnad Cycling Team

Băieții de la Tușnad Cycling Team au concurat zilele trecute în Umag Trophy și Porec Trophy, două curse de o zi desfășurate în Croația, ce fac parte din calendarul UCI. În ambele concursuri cel mai bine clasat ciclist al echipei noastre a fost Daniel Crista.

În Umag, vicecampionul național la contratimp a terminat în al doilea pluton, pe locul 75, într-o cursă ce s-a decis la sprint. Tânărul german de 19 ani Jonas Bokeloh, ce evoluează pentru echipa pepinieră a celor de la Etixx-QuickStep,     s-a impus în fața lui Mamyr Stash (Gazprom-RusVelo) și Filippo Fortin (GM Europa Ovini).

Ieri, în Trofeul Porec, Crista a trecut linia de sosire al 52-lea, iar după cursă a spus: ”Din cauza lipsei de experiență am pierdut primul pluton și nu am mai reușit apoi să îi prind. Sunt totuși mulțumit că am terminat cursa fără accidentări, pentru că au fost destul de multe și nici nu vreau să îmi imaginez cum ar fi fost dacă ploua. Forma mea e tot mai bună și aștept să fac un rezultat bun cât mai curând”. Matej Mugerli (Synergy Baku) a câștigat cursa în cele din urmă, cu un avantaj de 1s față de Jan Tratnik (Amplatz – BMC).

Pentru Tușnad urmează cea mai importantă competiție din această serie de trei curse din Croația. Istrian Spring Trophy debutează joi, 10 martie, și se va încheia duminică, 13 martie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.