Shimano Dura-Ace 9100
Shimano Dura-Ace 9100?

Următoarea generație a groupsetului Dura-Ace Di2 ar putea avea un finisaj negru, un deraior cu un nou scripete inferior și o cușcă regândită, însă numărul vitezelor va rămâne la 11, iar schimbătoarele vor fi conectate de deraioare tot prin cabluri, asta în cazul în care capturile de la Taipei International Cycle Show sunt într-adevăr un prototip al noului groupset Dura-Ace.

shimano-dura-ace-2017 (1)

Este prematur să tragem concluzii doar pe baza acestor două fotografii, însă din acestea se poate observa că grupul păstrează 11 viteze, iar angrenajul seamănă destul de mult cu cele ale groupseturilor Dura-Ace 9000 și Dura-Ace 9070 Di2, păstrând în continuarea prinderea foilor cu patru brațe.

Cablul ce vine de la schimbător abordează deraiorul spate prin altă parte decât cel de la Dura-Ace 9070, dar o modificare și mai importantă este noua cușcă a deraiorului ce pare că a primit o piesă structurală suplimentară. În plus, scripetele inferior are un nou design.

shimano-dura-ace-2017-spy-shot

Actualul deraior al grupului Dura-Ace 9070 nu este compatibil cu un pinion mai mare de 28 dinți, însă prototipul din poze pare a fi conceput pentru a suporta casete cu pinioane mai mari. O altă modificare evidentă este finisajul negru al pieselor, ce oferă un aer proaspăt groupsetului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.