Bouhanni vs Matthews
Bouhanni vs Matthews

Matthews obține al doile succes de etapă în Paris-Nice

Final tensionat în etapa a 2-a din Paris-Nice, încheiată cu un sprint masiv în Commenty. Nacer Bouhanni (Cofidis) și Michael Matthews (Orica GreenEDGE) au fost protagoniștii unui duel periculos în ultimii metri ai rundei, ambii rutieri evitând o căzătură urâtă în ultimul moment. Francezul a fost cel care a lansat primul sprintul, dar pe măsură ce se apropia de linia de sosire, iar Matthews venea din ce în ce mai puternic din spate, Bouhanni a început să se deplaseze spre partea stângă a șoselei, incomodându-l vizibil pe liderul cursei. În cele din urmă, juriul a decis să îl retrogradeze pe sprinterul celor de la Cofidis pe poziția a 3-a, acordându-i astfel victoria lui Michael Matthews. Australianul are acum un avans de 14s în clasamentul general față de Tom Dumoulin (Giant-Alpecin). 

Mâine începe ediția cu numărul 51 din Tirreno-Adriatico

Peter Sagan, Vincenzo Nibali, Tejay Van Garderen, Alejandro Valverde și Esteban Chaves au fost aleși de organizatorii cursei Tirreno-Adriatico să vorbească cu presa înaintea startului de mâine. Cei cinci cicliști au fost reținuți în declarații și nu au oferit o idee clară asupra obiectivelor personale în această cursă, însă lucrurile vor începe să se limpezească începând de mâine, când aceștia se vor urca în șa.

Sagan, Nibali, Van Garderen, Valverde și Chaves
Sagan, Nibali, Van Garderen, Valverde și Chaves

Cursa ce poartă plutonul între Marea Tireniană și Marea Adriatică va debuta mâine cu un contratimp pe echipe în lungime de 22,7km, în Lido di Camaiore. Urmează apoi o etapă pe gustul puncheurilor, în care Valverde, Chaves sau Joaquim Rodriguez ar putea câștiga timp, înaintea ca Tirreno-Adriatico să intre pe tărâmul sprinterilor pentru două runde. Prima și singura bătălie în munți este programată în etapa a 5-a, când cicliștii vor urca până la 1208m, pe Monte San Vicino. Etapa a 6-a este rezervată din nou sprinterilor, iar cursa se încheie cu tradiționalul contratimp individual din runda a 7-a, în San Benedetto del Tronto.

Turul Germaniei va reveni în calendarul competițional

După 8 ani de la desființare, ciclismul din Germania primește o veste excelentă. ASO, organizatoarea Turului Franței și a Turului Spaniei, printre altele, va ajuta Federația de Ciclism din Germania să readucă la viața una dintre cele mai vechi curse de ciclism.

”Din dorința de a ajuta ciclismul să se dezvolte, ASO și BDR au semnat o înțelegere de lungă durată ce vizează renașterea Turului Germaniei și impunerea acestei curse ca un eveniment important la cel mai înalt nivel pentru următorii 10 ani. Ambii parteneri intenționează să readucă Turul Germaniei în calendarul competițional în următorii doi ani, odată ce toate detaliile legate de organizare vor fi puse la punct”, se spune într-un comunicat de presă emis de cele două părți.

Prima ediție din Deutschland Tour s-a desfășurat în 1911, însă cursa a fost întreruptă după ediția 2008, din cauza scandalurilor de dopaj ce au alterat imaginea ciclismului în Germania.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.