Paris-Nice, etapa a 4-a
Paris-Nice, etapa a 4-a

Cursa Soarelui s-a transformat în Serbările Zăpezii în acest an

După ce au fost criticați după prima etapă că nu țin cont de siguranța rutierilor, organizatorii cursei Paris-Nice au decis astăzi să anuleze etapa a 3-a din cauza condițiilor meteorologice extreme întâlnite pe traseu. Astfel, Michael Matthews (Orica GreenEDGE) rămâne în tricoul galben pentru încă o etapă și are șanse mari să îl păstreze până în penultima rundă. Lupta pentru clasamentul general este așadar amânată pentru ultimele două etape, când plutonul va avea de trecut peste 7 cățărări în etapa a 6-a și peste alte 6 în ultima rundă.

Daniel Oss, primul lider din Tirreno-Adriatico 2016

Un contratimp pe echipe a deschis astăzi cea de-a 51-a ediție din Tirreno-Adriatico, iar cea mai rapidă formație pe traseul de 22,7km a fost BMC, care a reușit o medie orară de aproape 57km/oră. Echipa lui Tejay van Garderen a fost urmată la 2s de Etixx-QuickStep, în timp ce FDJ a obținut un surprinzător loc 3. Daniel Oss a fost primul care a trecut linia de sosire dintre cicliștii de la BMC și va îmbrăca mâine tricoul albastru.

Ierarhia favoriților pentru clasamentul general după prima etapă arată astfel:

  1. Tejay van Garderen (BMC)
  2. Thibaut Pinot (FDJ) +02”
  3. Roman Kreuziger (Tinkoff) +11”
  4. Vincenzo Nibali (Astana) +15”
  5. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) +17”
  6. Wout Poels (Sky) +21”
  7. Esteban Chaves (Orica GreenEDGE) +25”
  8. Alejandro Valverde (Movistar) +29”
  9. Joaquim Rodriguez (Katusha) +59”
  10. Rigoberto Uran (Cannondale) +2’03”

Quintana revine în competiție în Turul Cataluniei

Nairo Quintana și Chris Froome sunt cicliștii cu cele mai puține zile petrecute în curse oficiale în acest an, dintre favoriții la câștigarea Turului Franței, dar columbianul își va începe sezonul european odată cu startul Turului Cataluniei, pe 21 martie: ”Mă pregătesc cu calm pentru Turul Franței. Întotdeauna am spus că, dacă muncesc mult, voi fi într-o formă bună la ora startului Turului Franței”, a declarat Quintana.

”Îmi place Turul Cataluniei, însă tot timpul s-a întâmplat câte ceva și mi-am pierdut locul pe podium. Vreau să încerc din nou, este o cursă pe gustul meu și am amintirea unei frumoase victorii de etapă aici”, a adăugat rutierul de la Movistar. După Turul Cataluniei, columbianul va mai participa în Turul Țării Bascilor, Turul Romandiei și în Criterium Dauphine sau Turul Elveției.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.