Ridley Noah SL
Ridley Noah SL Disc

Cei de la Ridley au prezentat în cadrul Taipei Cycle Show 2016 câteva modele de biciclete atât de noi, încât nici nu sunt complet funcționale încă. Dintre acestea, cea mai interesantă este noua variantă a modelului Noah SL, ce primește un set de frâne pe disc în locul celor pe saboți.

Noul bolid are o furcă și un triunghi posterior al cadrului reproiectate, quick release-uri de 12mm și etriere montate direct, fără nici un adaptor. În plus, furca păstrează acel spațiu din mijloc, un design inovator patentat de Ridley, care are rolul de a lăsa aerul ce vine dinspre roată să treacă, oferind astfel o aerodinamică mai bună bicicletei.

Frânele pe disc nu sunt cea mai importantă noutate de pe Noah SL Disc, ci triunghiul posterior al cadrului, care a fost construit ca o singură unitate, și nu din mai multe părți separate cum se întâmpla până acum. Fibrele de carbon sunt continue, iar acest lucru a redus considerabil numărul joncțiunilor ce limitau până acum creativitatea inginerilor.

Cei de la Ridley spun că noul cadru Noah SL Disc este mult mai flexibil, ceea ce va crește calitatea turelor cu bicicleta
Roata față este amplasată foarte aproape de down tube, pentru a reduce frecarea cu aerul
”Flat mount” devine din ce în ce mai repede un standard în industrie în ceea ce privește montarea frânelor pe disc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.