Zdenek Stybar câștigă etapa a 2-a din Tirreno-Adriatico
Zdenek Stybar câștigă etapa a 2-a din Tirreno-Adriatico

Stybar câștigă în Tirreno-Adriatico, Sagan din nou al doilea

Finalul etapei a doua din Tirreno-Adriatico a fost unul pe placul rutierilor de clasice, linia de sosire fiind plasată în vârful unui deal scurt, dar cu pante ce ajung și la 15%. Cu 3km înainte de finish, Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep) a lansat un atac decisiv și nu a mai putut fi ajuns de către un pluton din care Peter Sagan (Tinkoff) a sprintat pentru locul doi, urmat de Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). Cehul își ia, astfel, revanșa după locul doi din Strade Bianche și preia totodată tricoul albastru de la Daniel Oss (BMC).

Bouhanni obține victoria mult așteptată în Paris-Nice

După ce etapa de ieri a fost anulată din cauza ninsorii și a frigului, vremea a fost mai generoasă astăzi cu cicliștii din Paris-Nice, iar traseul a oferit sprinterilor o nouă șansă de a obține un succes de etapă. Profitând și de absența lui Marcel Kittel din pluton, după ce neamțul a fost lăsat în urmă pe o cățărare, cu 32km înainte de final, Nacer Bouhanni (Cofidis) și-a trecut în cont prima victorie oficială din ediția 2016 a Paris-Nice, după ce în urmă cu două zile francezul a fost retrogradat până pe poziția a 3-a, în urma unui duel incorect cu Michael Matthews. Edward Theuns (Trek-Segafredo) a sosit pe 2, iar Andre Greipel (Lotto FIX ALL) pe 3.

Matthews rămâne lider în clasamentul general, cu un avans de 14s față de Tom Dumoulin (Giant Alpecin).

Istrian Spring Trophy  a început astăzi, cu Tușnad la start

Cea mai importantă cursă din seria de trei la care băieții de la Tușnad participă în acest început de martie în Croația, Istrian Spring Trophy, a debutat astăzi cu un prolog în orașul Umag. Americanul Eric Young (Rally) a reușit cea mai bună performanță, fiind urmat de Martijn Tusveld (Rabobank Development) la 1s și de Jan Tratnik (Amplatz-BMC) la 2s.

Dintre cicliștii de la Tușnad, cel mai rapid în prolog a fost Andrei Nechita, locul 59 (+8s), urmat de Daniel Crista, locul 82 (+9s). Prima etapă în linie propune mâine un traseu valonat, între Porec și Labin, pe o distanță de 158km.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.