Daniel Crista, Istrian Spring Trophy
Daniel Crista și Kristjan Fajt în evadare, Istrian Spring Trophy 2016

Daniel Crista câștigă un tricou distinctiv în Istrian Spring Trophy

Prima etapă din Istrian Spring Trophy i-a avut în prim-plan pe Daniel Crista (Tușnad) și Kristjan Fajt (Adria-Mobil), care au hotărât să plece în evadare la scurt timp după startul dat în Porec. Cei doi au avut și un avantaj de 5 minute, însă acesta s-a dovedit insuficient pentru succesul final în etapă. Chiar dacă nu a obținut victoria, Crista s-a consolat cu tricoul distinctiv acordat rutierului ce conduce clasamentul sprinturilor intermediare, pe care îl va purta în etapa de mâine.

Markus Eibegger (Felbermayr – Simplon Wels), câștigătorul ediției 2015, s-a impus în cele din urmă, cu un avantaj de 3s față de Matej Mugerli (Synergy Baku) și Ivan Garcia Cortina (Klein Constantia). Andrei Nechita a fost cel mai bine clasat rutier de la Tușnad din nou, acesta terminând ziua la 50s de învingător.

Duel între cei mai talentați tineri sprinteri, în etapa a 3-a din Tirreno-Adriatico

Finalul etapei a 3-a din Tirreno-Adriatico s-a dovedit a fi un duel între noua generație de sprinteri, Fernando Gaviria învingându-l pe Caleb Ewan (Orica GreenEDGE) în Montalto di Castro. Columbianul de 21 de ani aduce astfel cel de-al 18-lea succes al echipei Etixx-QuickStep în 2016, belgienii fiind lideri detașați în clasamentul celor mai prolifice echipe din acest sezon. Colegul său, Zdenek Stybar, rămâne în continuare lider în clasamentul general, cu un avans de 9s față de un grup de patru cicliști de la BMC.

Lutsenko câștigă din evadare în Paris-Nice

Fostul campion mondial U23, Alexey Lutsenko (Astana), a obținut o victorie impresionantă în etapa a 5-a din Paris-Nice, după ce a atacat din pluton pe Col de Séze. Kazahul l-a prins repede pe Antoine Duchesne (Direct Energie), singurul supraviețuitor al evadării formate la începutul etapei, și a impus un ritm atât de puternic, încât cei de la Katusha nu l-au mai putut ajunge pentru a-i oferi șansa lui Kristoff să sprinteze pentru victorie. Michael Matthews (Orica GreenEDGE) rămâne în galben, însă mâine va avea o misiune extrem de dificilă în etapa regină, când va trebui să își apere fragilul avantaj pe cele 7 cățărări de categoria I și a II-a.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.