Naționala Italiei
Naționala Italiei

Programată între 14 și 18 septembrie, ediția 2016 a Campionatelor Europene de ciclism pe șosea va consemna o premieră în istoria de peste 70 de ani a competiției. Astfel, în acest an, elita masculină va avea șansa de a lupta pentru prima dată pentru o medalie europeană pe șosea.

Până acum, la Campioantele Europene puteau participa doar juniorii și cicliștii sub 23 de ani, însă astăzi, la Nice, a fost anunțată introducerea unor probe de fond pentru elita masculină și elita feminină, precum și a unor probe de contratimp individual pentru aceleași categorii de rutieri și rutiere. Cursele vor fi organizate de Federația Europeană de Ciclism, împreună cu cei de la ASO.

Vincenzo Nibali este unul dintre cicliștii așteptați să ia startul în cursa de fond a Europenelor, alături de Alberto Contador, Fabio Aru și Philippe Gilbert.

”Sunt foarte bucuros să revin la Campionatele Europene, competiție în care am mai participat la U23 în 2004, în Estonia. Atunci am concurat în proba de contratimp individual și am obținut locul 8. A fost o experiență foarte plăcută în tricoul Squadrei Azzura și sunt nerăbdător să o repet peste câteva luni, pe traseul solicitant dintre Monaco și Nice”, spune Nibali într-un comunicat de presă emis astăzi.

Probele de fond vor avea startul în Monaco și se vor încheia cu un circuit de 12,5km pe care se va regăsi cățărarea Col d’Eze, așadar, un traseu similar cu cel al ultimei etape din Paris-Nice. Cursa rezervată elitei masculine va trece de patru ori peste celebra ascensiune de lângă Nice.

Programul Campionatelor Europene de la Nice:

14 septembrie: CTI junioare (11km), CTI juniori (20km), CTI U23 băieți(32km)

15 septembrie: CTI U23 fete (20km), CTI elita feminină (20km), CTI elita masculină (37km)

16 septembrie: fond junioare (51km), fond U23 băieți (138km)

17 septembrie: fond U23 fete (113km), fond elita feminină (113km), fond juniori (113km)

18 septembrie: fond elita masculină (217km)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.