Nairo Quintana in the snow in 2015 edition

Zăpada strică calculele favoriților în Tirreno-Adriatico

Stephen Cummings (Dimension Data) s-a impus în etapa a 4-a din Tirreno-Adriatico, în urma unei acțiuni solitare în ultimii kilometri, însă vestea zilei din cursa italiană este legată de etapa de mâine. RCS Sport, organizatoarea competiției, a decis în această seară să anuleze runda de mâine din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile chiar și de pe rutele de rezervă.

Tirreno-Adriatico va continua luni, cu etapa a 6-a, în care sprinterii vor avea din nou ocazia de a se duela. Odată cu dispariția singurei runde cu final în cățărare, liderul cursei, Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep), are acum o șansă nesperată de a câștiga clasamentul general, dar pentru a reuși acest lucru va trebui să aibă o evoluție bună în contratimpul individual de marți.

Zakarin câștigă pe La Madone d’Utelle, în Paris-Nice

Cea mai dificilă etapă din Paris-Nice i-a revenit lui Ilnur Zakarin (Katusha), rusul reușind să rămână alături de Geraint Thomas (Sky), Alberto Contador (Tinkoff) și Richie Porte (BMC) în ultimii kilometri ai cățărării finale, La Madone d’Utelle. Rusul a avut un sprint mai bun pe ultimii metri decât Thomas, care devine noul lider al cursei, cu o etapă înainte de final. Contador a sosit al 3-lea și a urcat pe locul doi la general, însă îi va fi foarte greu mâine să recupereze ecartul de 15s ce îl desparte de Geraint Thomas.

Andrei Nechita urcă pe 45, după etapa a doua din Istrian Spring Trophy

Martijn Tusveld (Rabobank Development) a câștigat etapa a 2-a din Istrian Spring Trophy și cea mai dificilă a cursei. Andrei Nechita și Daniel Crista au trecut linia de sosire pe locurile 40 și 44, la 1’40” și 1’46” de învingător. În clasamentul general, dintre rutierii de la Tușnad, cel mai bine clasat este în continuare Nechita, care a urcat până pe 45, fiind la 2’41” de Tusveld.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.