ANT+ Look Keo Power pedals
ANT+ Look Keo Power

Cei de la BikeRumour au zărit un nou prototip de pedale Look, ce au un sistem de măsurare a puterii integrat, pe bicicletele folosite de echipa franceză Fortuneo – Vital Concept săptămâna trecută, în Paris-Nice. Acestea nu prezintă modificări majore în ceea ce privește montarea pe brațele pedaliere, principala noutate fiind renunțarea la transmiterea datelor prin Bluetooth și folosirea sistemului wireless ANT+.

Look Power Meter pedals 2

Odată cu introducerea compatibilității cu ANT+, cei de la Look intră pe o piață mai ofertantă decât cea a dispozitivelor ce transmit date prin Bluetooth, care este destul de limitată.

Look Power Meter pedals 3

Look produce pedale cu sisteme de măsurare a puterii încorporate încă din 2011, însă modelele de până acum nu au beneficiat de o promovare prea largă, de aceea mulți cicliști nici nu au cunoștiință de existența unei astfel de opțiuni din partea brandului francez. Acest lucru a fost cauzat și de alegerea neinspirată de a folosi inițial sistemul W.I.N.D. al celor de la Polar, pentru ca mai apoi să treacă la Bluetooth Smart, o opțiune ce oferea posibilitatea unei conectivități mai largi, dar care era incompatibilă cu GPS-urile de la Garmin, care domină piața în momentul de față.

Look Power Meter pedals

Acest set de pedale se adresează, în principal, cicliștilor profesioniști, prețul de 1500€ fiind unul prohibitiv pentru un amator.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.