Eduard Novak

Începând de joi, 17 martie, pe velodromul Fassa Bortolo din Montichiari, Italia, vor începe Campionatele Mondiale de Paraciclism pe Velodrom, competiție în care România va fi reprezentată de patru sportivi. Astfel, Eduard Moescu și Attila Olah vor concura la categoria C2,  în timp ce Robert Tămîrjan și Eduard Novak la C4.

”Mă consider favorit și o să fac tot ce pot ca să obțin o medalie cât mai strălucitoare”, a declarat, pentru TVR, Eduard Novak, medaliat cu argint anul trecut în proba de urmărire individuală. ”Sportul paralimpic are o finanțare foarte slabă, nu există o strategie națională pe acest segment”, a adăugat acesta.

În timp ce Novak, Olah și Tămîrjan au deja în spate participări la Campionate Mondiale, pentru Eduard Moescu experiența din această săptămână va fi o premieră absolută: ”O să particip la 1 km de pe loc și la 3 km urmărire. Pentru mine este primul an pe pistă, deci sper ca prima experiență să fie una pozitivă”, ne-a spus sportivul stabilit la Milano.

Campionatele Mondiale de la Montichiari reprezintă ultima șansă pentru paracicliștii ce vor să adune puncte în vederea calificării la Jocurile Paralimpice de la Rio. Toate rezultatele vor putea fi urmărite aici.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.