Eduard Grosu
Eduard Grosu

Grosu revine în Belgia pentru Nokere Koerse și Handzame Classic

Eduard Grosu continuă seria de curse din Belgia, începută alături de Nippo-Vini Fantini la sfârșitul lui februarie. După o escală în Italia, pentru Strade Bianche și GP Industria & Artigianato, ciclistul nostru revine în Belgia, iar mâine se va afla la startul semi-clasicei Nokere Koerse, o cursă de categoria 1.HC în calendarul UCI.

Nippo Vini Fantini pentru Nokere Koerse 2016

Traseul în lungime de aproape 200km, ce îi poartă pe rutieri între Deinze și Nokere, este presărat în acest an cu 13 secțiuni de drum cu piatră cubică. Dacă se va ajunge la un sprint masiv, Grosu va avea o șansă destul de bună la o clasare pe podium, cei mai cunoscuți sprinteri ce au confirmat prezența în cursă fiind Dylan Groenewegen, Tosh Van Der Sande, Yauheni Hutarovich și Gerald Ciolek, rutieri cu care ciclistul nostru se poate bate de la egal la egal.

După Nokere Koerse, Grosu va participa, vineri, în Handzame Classic, o cursă cu mai puține pavate, ce a fost câștigată anul trecut de Gianni Meersman.

Greg Van Avermaet câștigă Tirreno-Adriatico

Pornind cu un avantaj de 8s în fața lui Peter Sagan (Tinkoff) înaintea contratimpului individual din ultima etapă, Greg Van Avermaet (BMC) a pierdut în fața slovacului pe cei 10km exact 7s, un ecart ce i-a permis să păstreze tricoul albastru pentru o secundă. Pentru belgian este a patra victorie din carieră într-o cursă pe etape, în timp ce Sagan ajunge la al 70-lea loc doi într-o cursă, de când a trecut la profesioniști.

Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) s-a impus fără probleme în etapă, reușind să parcurgă traseul în 11’08”. Johan Le Bon a confirmat progresul celor de la FDJ în probele de contratimp cu un loc doi în etapă, în timp ce Tony Martin a terminat doar pe 3.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.