Femke Van den Driessche
Femke Van den Driessche

Tânăra ciclistă Femke Van den Driessche, care va rămâne în istorie ca fiind implicată în primul caz de doping mecanic depistat de UCI, a anunțat că preferă să se retragă din ciclism decât să se apere în fața Comisiei de Disciplină a UCI în această sătptămână.

Zilele trecute, avocatul sportivei belgiene spunea în presă că UCI a deschis un caz ce are în centru o bicicletă pe care clienta sa nu intenționa să o folosească în competiție, iar posibila suspendare pe viață, plus o amendă de 50.000€ ar fi exagerate. Însă, cu o zi înainte de audieri, Van den Driessche a decis să se autosuspende prin decizia de a se retrage din sport.

”După ce m-am consultat cu avocații mei și cu familia, am hotărât să renunț la apărarea pregătită pentru audierile din Aigle. Am luat decizia de a mă retrage din ciclocros”, spune belgianca, într-un comunicat publicat în Het Neiuwsblad.

”Costurile întâlnirii din Elveția sunt prea mari pentru mine. Achitarea este imposibilă, pentru că bicicleta descoperită acolo îmi aparținea. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și o fac în continuare, avocaților, prietenilor și suporterilor. Vreau să îmi continui viața în liniște și sper că toată lumea va înțelege acest lucru și îmi va respecta decizia”, a adăugat Van den Driessche.

În ciuda anunțului său, ciclista de 19 ani riscă în continuare o amendă substanțială, în contextul în care UCI a fost foarte vocală pe acest subiect și a anunțat răspicat că va avea toleranță zero pentru asemenea cazuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.