Marius Petrache în Turul Sibiului 2015
Marius Petrache în Turul Sibiului 2015, foto: Sebastian Marcovici

Naționala României de șosea va participa, începând de mâine, în Turul Alexandru cel Mare, o cursă compusă dintr-un prolog și două etape în linie. Câștigătorul de anul trecut, Marius Petrache (Steaua București), revine în competiția din Grecia cu gândul de a-și apăra titlul, iar pentru a reuși acest lucru va avea susținerea colegilor săi Emil Dima, Andrei Barbu (Tușnad Cycling Team), Valentin Pleșea (BikeXpert București) și Ionuț Sdrăilă (Torpedo Zărnești).

„Am compus această echipă cu gândul de a-i asigura lui Petrache un ajutor cât mai substanțial din partea colegilor și în ideea coeziunii acestui grup de sportivi. Îmi doresc ca el să repete victoria de anul trecut, dar în același timp, componența echipei reprezintă și un prim test în vederea Turului Bihorului, care va avea loc la finalul lunii mai și unde ne vom confrunta cu echipe și mai puternice”, a spus Giorgios Georgiadis, unul dintre coordonatorii lotului masculin de șosea al seniorilor, pentru site-ul Federației Române de Ciclism.

Petrache s-a impus anul trecut atât în prologul de 5km, cât și în prima etapă, purtând tricoul de lider pe întreaga durată a cursei. În acest sezon, ciclistul Stelei va pedala și pentru echipa italiană Cinelli Chrome într-o serie de curse de tip criterium, dar va fi prezent și în cursele interne de șosea, alături de echipa națională.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.