Grosu-Nokere-Koerse-2016-768x458
Eduard Grosu în sprintul final din Nokere Koerse

După evoluția bună din Nokere Koerse, unde a încheiat pe locul 9, dar în care i-a lipsit un ajutor mai consistent din partea colegilor de la Nippo-Vini Fantini în ultimii kilometri, Eduard Grosu ia startul astăzi în Handzame Classic.

”La începutul cursei am încercat să ne infiltrăm în evadare, dar nu am reușit”, a declarat ciclistul nostru după finalul din Nokere Koerse. ”În ultimii kilometri, Stacchiotti m-a ajutat să rămân în fruntea plutonului. Mă simt din ce în ce mai bine, iar vineri vreau să obțin un rezultat și mai bun”, a adăugat acesta pentru site-ul echipei Nippo-Vini Fantini.

La fel ca și cursa de miercuri, Handzame Classic se desfășoară tot în patria ciclismului, Belgia, însă traseul este unul cu mai puține pavate decât cel din Nokere Koerse, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru Grosu. Cicliștii vor avea de pedalat din nou aproape 200km, de data aceasta între localitățile Bredene și Handzame, o treime din distanță fiind pe șosele din apropierea coastei Mării Nordului, ceea ce ar putea crea borduri chiar din prima parte a cursei.

Alături de Grosu, Nippo-Vini Fantini îi mai trimite în Handzame Classic pe Daniele Colli, Pier Paolo De Negri, Kazushige Kuboki, Giacomo Berlato, Iuri Filosi, Riccardo Stacchiotti și Antonio Viola. De la prima ediție, ținută în 2011, și până acum, cursa s-a decis an de an la sprint, Gianni Meersman fiind cel mai recent învingător.

Nippo Vini Fantini pentru Handzame Classic

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.