Ibis Mojo HD3 Plus
Ibis Mojo HD3 Plus

Deja cunoscută ca fiind o bicicletă foarte capabilă, Mojo HD3 devine și mai destoinică odată cu noua variantă ”Plus”, care permite acum montarea pe roți unor anvelope de 2.3inch, dar și a unora de 2.8inch.

Principala noutate o reprezintă noul triunghi posterior al cadrului, care a primit și o basculă cu un nou design. Practic, cei de la Ibis au implementat conceptul de ”două biciclete în una”, însă, în cazul lor, setul de roți rămâne același și doar din dimensiunea cauciucurilor se poate modifica configurația bicicletei.

Ibis_Mojo-HD3_new-Boost-Plus-swingarm
Mojo HD3 Plus are o suspensie de 130mm, chainstay de 425mm, iar geometria cadrului este numai bună pentru coborâri, cu un unghi al head tube-ului de 66,8°. Greutatea cadrului este de aproape 2,5kg cu tot cu suspensie.

Ibis-Mojo-HD3-Boost-Plus

Interesant este că, deși cauciucurile de 2.8 sunt mai înalte cu 6mm decât cele de 2.3, cei de la Ibis spun că înălțimea angrenajului nu va suferi modificări pentru că, în general, anvelopele de 2.8 sunt folosite de rideri cu o presiune mai mică. Așadar, în realitate, angrenajul va fi mai înalt doar cu 2-4mm în configurația cu anvelope de 2.8.

Ibis_Mojo-HD3_new-Boost-Plus-swingarm 3

Dacă ai deja un cadru HD3, acesta va putea fi transformat destul de ușor în HD3 Plus, prin înlocuirea basculei. Roțile mai vechi pot fi convertite și ele, pentru a fi compatibilie cu standardul Boost, cu ajutorul unui kit de la Lindareets.

Ibis_Mojo-HD3_new-Boost-Plus-swingarm-update_Boost

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.