Serghei Tvetcov

Serghei Țvetcov a realizat o bună propagandă sportului românesc astăzi, în Milano-Sanremo, prima clasică ”Monument” din sezon.

Cu tricoul de campion național pe umeri, Țvetcov a plecat încă din primii kilometri într-o evadare compusă din 11 rutieri, ce a avut un avans maxim față de pluton de aproape 11 minute. Odată cu apropierea cățărărilor decisive Cipressa și Poggio, avantajul acestora a început să se erodeze, iar unii dintre evadați au început să fie înghițiți de pluton. Serghei Țvetcov a rezistat în fruntea cursei peste 260km, fiind prins cu 30km înainte de final.

Chiar dacă a trecut linia de sosire cu peste 15 minute întârziere, performanța rutierului nostru este remarcabilă, iar efortul acestuia a fost cu siguranță unul colosal. Simpla încheiere a cursei de aproape 300km este o reușită pentru mulți cicliști, iar Țvetcov merită felicitat pentru modul în care a promovat tricolorul într-o cursă transmisă în zeci de țări.

Finalul din ”La Classicissima” a fost unul intens, cu multe atacuri în ultimii 10km, însă nici unul care să reușească. Astfel, cursa s-a decis din nou la sprint, iar Arnaud Demare (FDJ) a profitat de căzătura lui Fernando Gaviria (Etixx-QuickStep) și de problemele mecanice ale lui Nacer Bouhanni (Cofidis) pentru a-și trece în cont cea mai importantă victorie din carieră. Este primul succes al unui francez în Milano-Sanremo din 1995 încoace, când Laurent Jalabert câștiga cursa.

După locul 3 din 2014, Ben Swift (Sky) și-a îmbunătățit rezultatul cu locul doi obținut astăzi. Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) a lansat primul sprintul, dar belgianul a prins doar ultima treaptă a podiumului. Kristoff a terminat pe 6, Sagan pe 12, Valverde pe 15, iar Cancellara pe 31.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.