Mihai Băbăiță pe podium
Mihai Băbăiță pe podium

Auzim din ce în ce mai des vești bune despre cicliștii români, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. De data aceasta este vorba despre tânărul Mihai Băbăiță, care a participat astăzi în cursa Felsziget Kupa din Tihany, Ungaria. Ciclistul de la UC Nantes Atlantique s-a impus la sprint, după parcurgerea de șase ori a unui circuit de 13km, a cărui principală dificultate a fost o cățărare de 2km, cu pante de până la 14%.

”Au fost multe atacuri, din fericire nu s-a format o evadare și am reușit să câștig la sprint”, ne-a spus Mihai Băbăiță. Pentru ciclistul timișorean urmează, săptămâna viitoare, încă o cursă în Ungaria, de data aceasta la Debrecen.

În concursul de la Tihany a luat startul și ciclista Marike Tache, care a terminat pe locul doi la categoria sa.

Un alt grup de sportivi ce a reprezentat România în acest sfârșit de săptămână în curse internaționale a fost cel al echipei naționale de paraciclism pe velodrom. Eduard Novak, Eduard Moescu, Attila Olah și Robert Tămîrjan au fost prezenți la Campionatele Mondiale de Paraciclism pe Velodrom de la Montichiari, iar cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Eduard Novak în proba de scratch, unde a ocupat poziția a 7-a.

Eduard Novak

”Am încheiat CM pe Velodrom de la Montichiari. Per ansamblu sunt mulțumit de rezultate, având în vedere că am participat fără pregătire specifică pentru pistă. Scopul meu era, și rămâne în continuare, contratimpul individual pe șosea de la Paralimpiadă. Este pentru prima oară când nu sunt pe podium, dar și pentru prima oară când nu am obiectiv acest lucru. Locul 7 la scratch confirmă ca sunt într-o formă fizică bună, fiind primul concurent cu proteză în clasament și al doilea din categoria C4”, a scris Eduard Novak pe contul său de Facebook.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.