Emil Dima
Emil Dima

În acest sfârșit de săptămână, echipa națională de șosea, coordonată de Georgios Georgiadis și Viorel Grosu, a participat în Turul Alexandru cel Mare cu gândul de a-l sprijini pe Marius Petrache în tentativa de a-și apăra titlul obținut anul trecut. Însă, în dinamica cursei, Emil Dima a ajuns pe o poziție mai bună în clasamentul general, iar strategia echipei s-a schimbat pentru a-l ajuta pe tânărul ciclist de la Tușnad să își păstreze tricoul albastru, acordat liderului în ierarhia tinerilor sub 23 de ani, precum și locul 3 de la general.

După un loc 28 în prolog, Dima a terminat etapa a doua pe locul 3, iar în ultima rundă a venit cu primul grup. Astfel, rutierul de 19 ani ocupă la finalul Turului Alexandru cel Mare poziția a 3-a în clasamentul general și vine acasă cu tricoul oferit celui mai bun tânăr din competiție.

Învingătorul din 2015, Marius Petrache, încheie cursa pe 8 la general, după un loc 12 în ultima etapă, însă trebuie remarcat și ajutorul consistent acordat mai tânărului său coleg în etapele de ieri și azi.

”Astăzi au lucrat toți ca să mențină tricoul albastru câștigat ieri de Dima, după o etapă foarte grea, cu vânt de peste 30 km/oră și cu o urcare de 38 km. Marius Petrache a stat toată cursa lângă Dima pentru a reuși rezultatul de astăzi.”, ne-a spus Georgios Georgiadis.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.