Maratonul Vinului 2016
Maratonul Vinului 2016

Ajuns la a șasea ediţie, Maratonul Vinului este un concurs MTB cu scop caritabil, care va avea  loc sâmbătă, 14 Mai 2016, în localitatea Urlaţi din judeţul Prahova, printre dealurile, podgoriile şi cramele din zonă.

Ca o noutate, toți participanții de la MarVin 2016 vor fi beneficiarii unei polițe de Asigurare de Accidente personale!

Cursa este de tip mountain-bike  XCO şi constă în mai multe tururi, fiecare de aproximativ 18 km. Fiecare tur are o diferenţă de nivel de 400 m. Pe lângă cele două trasee competitive de 36km (2 tururi) şi 54km (3 tururi),  participanţii pot opta şi pentru o a treia variantă: un singur tur de 18km, fără cronometrare şi fără podium, recomandat cicliştilor mai puţin experimentaţi.

În premieră, anul acesta copiii vor avea traseelor lor. Copii mici vor participa pe un traseu  de circa 4 km, special amenajat în împrejurimile orașului Urlați și prin grădina conacului Bellu, în timp ce copiii mari vor putea lua startul pe  tura standard de 18 km.

Ciclismul este un sport pentru toată familia, aşa că există şi un tur separat mai uşor, de 10 km, fără taxă de participare, accesibil tuturor: copii, părinţi sau bunici.

Încă din primul an, Maratonul Vinului a dorit să îmbine promovarea ciclismului ca stil de viaţă sănătos şi ecologic cu acţiunea caritabilă, donând o parte din profitul obţinut de pe urma evenimentului unor organizaţii caritabile locale.

Înscrierile se fac online, încep luni, 21 martie, și se închid joi, 12 mai, ora 12 PM . Ca şi anul trecut, sunt așteptaţi peste 700 de participanţi.

Mai multe detalii legate de traseu, înscrieri şi componenta caritabilă se găsesc pe www.maratonulvinului.ro şi pe www.facebook.com/maratonulvinului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.