Nairo Quintana
Nairo Quintana

De Gendt câștigă etapa, Quintana preia tricoul de lider în Catalunia

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) s-a impus în etapa regină din Turul Cataluniei, belgianul obținând astfel primul succes după o pauză de 3 ani. Ostilitățile între favoriții clasamentului general s-au declanșat destul de târziu, ținând cont că profilul etapei era unul generos pentru aceștia, cu o cățărare de categoria I și două de categorie specială. Abia în ultimii 2km Richie Porte și Tejay Van Garderen au atacat dintr-un grup de 20 de rutieri, însă acțiunea lor a fost anihiliată de Alberto Contador și Nairo Quintana, care s-au și desprins de cei doi cicliști de la BMC.

În cele din urmă, Contador nu a mai putut ține pasul cu Quintana, iar columbianul a trecut linia de sosire al doilea și a urcat pe primul loc în clasamentul general. Rutierul de la Movistar are un avans de 8s față de spaniol și 17s în raport cu Richie Porte.

Gazprom-Rusvelo obține prima victorie din 2016 în Coppi e Bartali

Gazprom-Rusvelo, echipă invitată anul acesta în Turul Italiei și care va fi prezentă și la startul Turului Sibiului, a obținut o victorie surprinzătoare în contratimpul pe echipe din semi-etapa 1B a cursei Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Rușii au reușit o performanță mai bună cu 12s față de Rally Cycling și cu 13s în raport cu ocupanta locului 3, Unieuro Wilier.

În semi-etapa 1A, desfășurată în această dimineață, Manuel Belletti (Southeast-Venezuela) i-a învins la sprint pe Matteo Pelucchi (Naționala Italiei) și Mattia Gavazzi (Amore & Vita), însă, datorită victoriei echipei sale din contratimpul de după-amiază, Artur Ershov va purta mâine tricoul de lider.

Cursa italiană, ajunsă la a 31-a ediție, consemnează debutul pentru Sky al lui Mikel Landa, care speră să capete forma necesară pentru a-i conduce pe britanici în Giro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.