Thibaut Pinot, FDJ
Thibaut Pinot, FDJ

FDJ continuă să impresioneze în probele de contratimp

În pregătirea de iarnă, FDJ s-a axat pe îmbunătățirea performanțelor cicliștilor săi la contratimp, iar aceste antrenamente specifice încep să dea roade. Astăzi, în a doua etapă din Criterium International 2016, Thibaut Pinot l-a învins pe Jerome Coppel, medaliat cu bronz în proba de contratimp la Campionatele Mondiale din toamnă, cu 2s pe cei 7km. Un alt rutier de la FDJ, Alexandre Geniez, a sosit al treilea.

În prima rundă, disputată dimineață, Sam Bennett (Bora-Argon 18) a câștigat la sprint în fața lui Rudy Barbier (Roubaix Lille) și a lui Romain Feillu (HP BTP – Auber 93). Pinot va încerca să își apere tricoul galben mâine, pe Col de l’Ospedale, cățărarea ce decide an de an câștigătorul din Criterium International.

Cimolai aduce primul succes din 2016 celor de la Lampre-Merida

În lipsa învingătorului din primele două etape, Nacer Bouhanni (Cofidis), care a abandonat pentru a se pregăti de Gent-Wevelgem, rutierii care nu au foarte multe șanse să câștige la sprint o cursă de World Tour s-au trezit în față cu o oportunitate imensă astăzi, în etapa a 6-a din Turul Cataluniei. Într-un sprint dezorganizat, Davide Cimolai a fost cel mai rapid și a obținut victoria, fiind urmat de Nikias Arndt (Giant-Alpecin) și Tosh Van der Sande (Lotto Soudal).

Nairo Quintana (Movistar) păstrează avansul de 7s față de Alberto Contador (Tinkoff) în clasamentul general, înaintea ultimei etape.

Mareczko câștigă în Coppi e Bartali

Jakub Mareczko (Southeast-Venezuela) s-a impus în runda a 3-a din Settimana Internazionale Coppi e Bartali, după ce i-a învins la sprint pe Mattia Gavazzi (Amore & Vita) și Ioannis Tamouridis (Synergu Baku). Este al treilea succes pentru tânărul italian în 2016, precedentele două fiind obținute în Turul Langkawi și Turul San Luis.

Sergey Firsanov (Gazprom-RusVelo) rămâne pe primul loc la general, urmat la 7s de Mauro Finetto (Unieuro Wilier).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.