Peter Sagan, Gent-Wevelgem 2016
Peter Sagan, Gent-Wevelgem 2016

Peter Sagan câștigă Gent-Wevelgem

După nenumărate locuri doi, Peter Sagan (Tinkoff) a reușit să obțină prima victorie cu tricoul de campion mondial pe umeri în Gent-Wevelgem. Slovacul a atacat pe a doua trecere peste Kemmelberg, împreună cu Sep Vanmarcke (LottoNl-Jumbo) și Fabian Cancellara (Trek-Segafredo), cei trei ajungându-l imediat pe Viacheslav Kuznetsov (Katusha), ce se afla în fruntea cursei.

Deși avea mai mulți rutieri în grupul urmăritor, Etixx-QuickStep nu a reușit să îi prindă pe evadați pentru a-i oferi o șansă la victorie lui Fernando Gaviria. Kuznetsov a lansat primul sprintul final, dar Sagan nu a mai clacat precum în E3 Harelbeke și l-a depășit cu ușurință pe rus, care a trecut linia de sosire al treilea, în spatele lui Vanmarcke. Din grupul urmăritor, Arnaud Demare (FDJ) a fost cel mai rapid și a încheiat pe 5.

Quintana se impune în Turul Cataluniei

Ultima etapă din Turul Cataluniei nu a produse modificări majore în clasamentul general, în ciuda celor 8 ture pe circuitul valonat din Barcelona. Alberto Contador (Tinkoff) nu a reușit să îi pună probleme liderului cursei catalane, Nairo Quintana (Movistar), iar columbianul obține victoria la general chiar la prima cursă din Europa în care a participat în acest sezon.

Daniel Martin (Etixx-QuickStep) a mai înhățat două secunde de bonificație la un sprint intermediar și l-a lăsat în afara podiumului pe Richie Porte (BMC), în timp ce Aleksei Tsatevich (Katusha) s-a ales cu o victorie de etapă meritată, după numeroasele încercări din această ediție a Turului Cataluniei.

Victorie fără probleme pentru Pinot în Criterium International

După o victorie surprinzătoare în contratimpul individual de ieri, Thibaut Pinot (FDJ) a fost cel mai puternic și în etapa decisivă din Criterium International 2016, cu tradiționalul final de pe Col de l’Ospedale. Pinot a fost urmat de tânărul Pierre-Roger Latour (AG2R) și de Arnold Jeanneson (Cofidis) în etapă, în timp ce învingătorul ultimelor două ediții, Jean-Christophe Peraud (AG2R), a sosit doar al 20-lea.

Firsanov obține o victorie mare în Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Sergey Firsanov și-a apărat cu succes poziția de lider în clasamentul general al cursei Settimana Internazionale Coppi e Bartali, încheiată astăzi cu victoria lui Stefano Pirazzi (Bardiani CSF), după o etapă complicată. Mauro Finetto (Unieuro Wilier) încheie competiția la doar 3s de Firsanov, în timp ce Gianni Moscon (Sky) obține prima clasare pe podiumul unei curse la profesioniști.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.