Puky ZL 16 Alu
Puky ZL 16 Alu

Încă din 1949, Puky scotea din fabrica sa din Düsseldorf (Germania) primele produse și anume trotinete, iar ulterior producția s-a dezvoltat și pe segmentul bicicletelor pentru copii. De la început, Puky și-a propus să fabrice vehicule de calitate iar acest principiu a rămas valabil și astăzi.

În prezent, Puky fabrică în fiecare zi peste 2000 de produse și anume biciclete pentru copii, trotinete, biciclete fără pedale și multe accesorii pentru acestea. Cei aproape 70 de ani de istorie și gama variată de produse se traduc prin experiență sau altfel zis: Puky chiar știe ce face.

Cu ce se diferențiază un Puky de o bicicletă mai ieftină pentru copii?

Calitatea în bicicletele pentru copii se transpune în siguranță și în faptul că acele componente cu care vine echipată vor rezista fără reparații. Procesul de fabricație are standardele mai ridicate iar produsele sunt atent verificate înainte să iasă pe poarta fabricii. Durata medie de folosinta a oricărui produs marca Puky este de minim 10 ani.

De asemenea, este mai ușoară și prin componentele sale superioare va funcționa și mai bine. Copilul se va bucura realmente de bicicleta sa pentru că nu-l va dezamăgi, iar o legătură cu sportul îl va ajuta pentru o dezvoltare corectă și ulterior pentru un stil de viață nesedentar. Credem că e important ca această primă întâlnire a lui  cu sportul (acum ca o plimbare) să fie una pozitivă pentru a-i face plăcere să facă și ulterior mișcare și să fie o persoană activă și sănătoasă. Tot pentru a-l atrage pe micul rider s-a ales și un design colorat, cu diferite modele pe cadru, completat de un mic steag galben pe apărătoarea din față.

Ca o concluzie, credem că un copil merită lucruri de calitate deoarece va ști să le aprecieze pe viitor și să facă și el la rândul lui lucruri de calitate.

Unde se găsește?

Distribuitorul Puky în România, este magazinul de biciclete din Bucuresti, Perfectbike . Modelul Puky ZL 16 este disponibil în trei versiuni de culoare: albastru, verde sau mov dar va invitam pe site sa descoperiți și alte modele (Haibike și Winora) din colecția de biciclete pentru copii.

Cui se adresează Puky ZL 16 Alu?

ZL 16 Alu este destinată copiilor de peste trei ani sau peste 100 cm înălțime.

Componentele lui Puky ZL 16 Alu

Modelul este construit în jurul unui cadru de aluminiu cu o singură țeavă în centru, fapt ce permite urcarea și coborarea cu ușurință. În plus siguranța este mai mare cu un astfel de cadru în comparație cu cel de tip MTB. Este vopsit cu pulbere ce rezistă la zgârieturi. Aluminiul aduce lejeritate și nu ruginește în timp, iar tot din acest material sunt construite și roțile. Cuvetele, butucii și pedalele prezintă rulmenți ce rezistă mai mult în timp și se învârt mai ușor.

Puky ZL 16 prezintă două opțiuni de frânare, maneta montată pe ghidon acționează frâna pe saboți la roata față, iar pedalarea în sens invers activează frâna în butuc (torpedo). Cursa manetei se poate ajusta în funcție de mâna copilului. Tot pe această temă, se pot regla și înălțimea șeii sau a ghidonului.

Modelul este bogat în accesorii , majoritatea fiind pentru siguranță precum apărătoarea lanțului, manșoanele anti-lovituri sau buretele de pe ghidon. Cam toate componentele au un design ce favorizează evitarea oricărui accident. Clopoțelul și catadioptrii îl fac auzit/vizibil pe micul rider, iar apărătorile anti-noroi îl vor aduce mereu curat acasă. Se pot căra până la 20 de kg în portbagaj, iar masa totală suportată este de 50 kg, improbabil de atins. Bicicleta se poate sprijini în cricul atașat și se pot monta opțional și roți ajutătoare.

Toate aceste componente aduc pe cântar 9,5 kg.

De asemenea, poate fi accesorizat și cu coșulețe pentru ghidon sau portbagaj, stegulețe cu tija de cca. 1 metru lungime pentru ca cel mic să fie vizibil de la distanță, gentuțe de diverse mărimi cu prindere de ghidon.

Articol scris de Barbu Leonard

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.