#FOLLOWFABIAN episodul 2
#FOLLOWFABIAN episodul 2

Legenda ciclismului Fabian Cancellara se pregătește pentru ultima sa participare în Turul Flandrei. Este ediția centenară a Turului Flandrei, iar Fabian are ca obiectiv câștigarea pentru patra oară a acestei curse „Monument”  a ciclismului. Spartacus face avancronica cursei și ultimei sale participări în al doilea episod al serialului #FOLLOWFABIAN („Urmărește-l pe Fabian”), difuzat pe Eurosport pe 31 martie, la ora 11.15.

Cea de-a o suta ediție a Turului Flandrei va fi transmisă în direct de Eurosport 1 HD, duminică, 3 aprilie, la ora 15.00. Turul Flandrei este unul dintre cele 5 curse „Monument” ale ciclismului – cele mai importante curse de o zi din fiecare sezon. Prima ediție a Turului Flandrei a avut loc în 1913 și, lunga sa istorie a fost întreruptă doar pe perioada Primului Război Mondial. Fabian a câștigat de 3 ori această cursă, în 2010, 2013 și 2014. Un al patrulea succes ar reprezenta un record de victorii în Turul Flandrei.

Vedeta echipei Trek-Segafredo a reușit un start în forță pentru ultimul său sezon din circuitul ciclismului profesionist, câștigând recent cursa Strade Bianche din Italia. În cel de-al doilea episod al serialului #FOLLOWFABIAN Cancellara va însoți telespectatorii într-o „recunoaștere” pe traseul virajat și vălurit al celebrei curse pe piatră cubică, oferind detalii unice despre una dintre cele mai de succes curse din cariera sa.

“Turul Flandrei este o cursă complicată, unde multe vor fi decise de tactică. Mă aștept la o cursă cu multe implicații tactice. La start sunt mulți rutieri care pot câștiga. Pe principalii favoriți cred că i-am văzut deja în Belgia – Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke și Peter Sagan. Tiesj Benoot este și el pe lista potențialilor învingători, în pofida vârstei fragede”, a declarat Cancellara, referitor la cursa de duminică.

“Amândoi, Tom Boonen și cu mine, știm că avem șansa de a câștiga Turul Flandrei pentru a patra oară și că putem realiza ceva unic în lumea ciclismului. Bineînțeles, acesta este obiectivul nostru și amândoi visăm la o astfel de performanță. M-am pregătit intens pentru această cursă și voi continua să o fac”, a adăugat el.

În plus, același episod va aduce detalii de culise ale participării lui Cancellara în turbulentul GP E3 Harelbeke, ce  s-a derulat pe 25 martie, atunci când, confruntat cu probleme mecanice, el a reușit o revenire senzațională și s-a clasat pe un nesperat loc patru.

Serialul #FOLLOWFABIAN conține interviuri cu Cancellara ce dezvăluie detalii despre viața sa privată și despre viața sa pe șoselele ciclismului, adunate pe parcursul emoționantei „călătorii” cicliste a rutierului Trek-Segafredo, angajat acum în ultima campanie a unei extraordinare cariere de 16 ani, alături de una dintre cele mai faimoase și galonate echipe profesioniste.

Al doilea episod al serialului #FOLLOWFABIAN va fi disponibil și pe Eurosport Player, platforma digitală cu transmisiuni în direct a Eurosport.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.