Eduard Grosu

După câteva probleme de sănătate pe care le-a avut în ultima vreme, Eduard Grosu a revenit în competiție odată cu startul Celor 3 zile de la De Panne, o cursă formată din două etape și alte două semi-etape ce se desfășoară în aceeași zi.

În prima rundă, disputată ieri între De Panne și Zottegem, ciclistul nostru a terminat pe locu 69, după o zi în care vântul a făcut ravagii în pluton, împărțindu-l pe traseu în foarte multe grupuri. Astăzi, în cea de-a doua etapă, Grosu a trecut linia de sosire al 12-lea, chiar în fața lui Andre Greipel (Lotto Soudal). Elia Viviani (Sky) a câștigat sprintul de la Koksijde, italianul învingându-i pe Marcel Kittel (Etixx-QuickStep) și pe liderul cursei, Alexander Kristoff (Katusha).

Kristoff rămâne lider la general, înaintea celor două semi-etape de mâine, una în linie, ce se va disputa dimineața, și una după-amiază, care, cel mai probabil, va decide și câștigătorul, fiind vorba de un contratimp individual de 14,2 km în De Panne. Doi cicliști de la Astana, Alexey Lutsenko și Lieuwe Westra, pândesc poziția de lider deținută de norvegianul echipei Katusha, aceștia aflându-se la doar 5s, respectiv 10s, în spatele lui Kristoff în clasamentul general.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.