Eduard Grosu
Eduard Grosu

După locul 12 din etapa a 2-a, în această dimineață, în semi-etapa 3a a cursei Cele 3 zile de la De Panne, Eduard Grosu a trecut linia de sosire al 11-lea, după un sprint câștigat clar de Marcel Kittel (Etixx-QuickStep) în fața lui Phil Bauhaus (Bora-Argon 18) și Alexander Kristoff (Katusha).

În contratimpul din această după-amiază, ciclistul nostru a obținut al 60-lea timp, rezultat ce îl urcă pe locul 52 în clasamentul general final. Lieuwe Westra (Astana) a câștigat cursa, după un contratimp reușit, încheiat la doar 3s în spatele învingătorului de etapă, Maciej Bodnar (Tinkoff). Deținătorul titlului, Alexander Kristoff (Katusha) ocupă locul doi la final, în timp ce Alexey Lutsenko (Astana) completează podiumul generalului.

Rezultatele lui Grosu sunt îmbucurătoare, ținând cont de probleme de sănătate pe care le-a avut în ultima vreme. Pentru ciclistul din Zărnești urmează Volta Limburg Classic, o cursă de o zi, cu un traseu în lungime de aproape 200km, disputată în Olanda sâmbăta aceasta. În echipa celor de la Nippo-Vini Fantini va reveni Damiano Cunego, după o accidentare suferită în Strade Bianche, iar dacă acesta se va simți bine, Grosu va avea probabil misiunea de a-l ajuta să câștige Volta Limburg.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.