Serghei Țvetcov
Serghei Țvetcov

Țvetcov ia startul în Circuit Cycliste Sarthe

Sergei Țvetcov continuă seria de concursuri din Franța alături de Androni-Sidermec. După ce duminică s-a aflat la startul cursei de o zi Paris-Camembert, campionul României pe șosea participă începând de astăzi în cea de-a 64-a ediție a cursei pe etape Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire. 

Competiția ce se dispută în nord-vestul Franței este compusă din trei etape și alte două semi-etape. Rutierul nostru va face parte dintr-o echipă de șase, în care se mai regăsesc cicliștii italieni Daniele Ratto, Francesco Chicchi, Luca Pacioni, Tiziano Dall’Antonia și Marco Benfatto. Prima rundă, în lungime de 189km, se desfășoară în această după-amiază, pe un circuit pe lângă Château-du-Loir.

Luis Leon Sanchez, primul lider în Turul Țării Bascilor

Spaniolul celor de la Astana a câștigat ieri prima etapă din Turul Țării Bascilor, după o victorie în fața lui Daniel Navarro (Cofidis). Cei doi s-au desprins pe coborârea de pe ultima cățărare a zilei și au conlucrat foarte bine până la final. Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) a sprintat cel mai bine din pluton și a terminat pe 3, deși, la un moment dat, părea că va putea obține chiar victoria.

Astăzi, cursa bască propune primul duel al rutierilor de clasament general, etapa încheindu-se cu o cățărare de categoria a 2-a, un prilej bun pentru atacuri, mai ales că bonificațiile lipsesc din această cursă și doar diferențele realizate pe șosea contează. Joaquim Rodriguez, Daniel Martin, Alberto Contador, Nairo Quintana, Thibaut Pinot și Sergio Henao sunt principalii favoriți astăzi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.