Cliffs of Moher
Cliffs of Moher

Yungas Road (Drumul morții), Bolivia

În urmă cu ceva ani, Yungas Road a fost ”distins” cu titlul de cel mai periculos drum din lume și asta pe baza unei statistici incredibile: între 200 și 300 de persoane își pierd viața pe acest traseu în fiecare an. În anul 1998, 18 cicliști și-au găsit sfârșitul pe Yungas Road.

Traseul în lungime de 70km unește capitala Boliviei, La Paz, cu orașul Coroico și nu dispune de parapeți, ceea ce îl face extrem de periculos, mai ales în sezonul ploios, când riscurile cresc din cauza căderilor de pietre. Cu toate acestea, foarte mulți cicliști vor să ajungă pe acest drum, fiind atrași de peisajele spectaculoase și de lunga coborâre, de aproape 65km.

Cliffs of Moher, Irlanda

Poteca de pe stâncile lui Moher, Irlanda, are o lățime de doar 10cm, iar dacă nu ești atent riști să ajungi direct în Atlantic, de la o înălțime de 180m. Vântul puternic și ceața trebuie luate serios în considerare, înainte de a încerca acest traseu demn un eveniment al celor de la Red Bull.

Moher

Porcupine Rim, Statele Unite ale Americii

Porcupine Rim se află în mijlocul paradisului riderilor de MTB din Statele Unite ale Americii, mai precis în Moab, Utah. Traseul este unul foarte tehnic, cu o lungime de 13km, pe un teren prăfuit și cu multe stânci, ce îți oferă niște priveliști impresionante asupra canionului. Urmează încă o porțiune de 5km pe o potecă cu adevărat periculoasă, pe care trebuie să o abordezi cu multă atenție.

În afara riscului de a cădea în prăpastia ce se cască până în Fluviul Colorado, un alt pericol este cel al deshidratării. Temperaturile ajung deseori la 38 °C în timpul zilei, lucru ce a provocat decesul unui copil în 2005, după ce acesta a suferit o deshidratare severă în timp ce se plimba cu familia sa.

Ötschergräben, Austria

O potecă mai îngustă ca aceasta greu vei găsi, iar dacă ești în căutarea unor senzații tari, Ötschergräben îți va satisface indubitabil nevoia de adrenalină. Dacă nu ai văzut încă înregistrarea realizată de nemții Jello, Loschi și Pauli, îți recomandăm să arunci un ochi acum pe ea.

Alpii Maritimi, Franța

Un alt traseu nerecomandat celor slabi de înger este cel din Alpii Maritimi,Franța, pe care s-a aventurat în urmă cu câțiva ani James McKnight. ”Nu știu cum să descriu poteca aceasta”, spune McKnight. ”Primele cuvinte care îmi vin în minte sunt: inaccesibilă, înșelătoare, solicitantă din punct de vedere tehnic și discretă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.