Podiumul Turului Țării Bascilor 2016
Podiumul Turului Țării Bascilor 2016

Alberto Contador s-a impus în contratimpul individual din ultima etapă a Turului Țării Bascilor și a câștigat pentru a patra oară clasamentul general în această cursă. Doi columbieni l-au încadrat pe rutierul de la Tinkoff pe podiumul final, Sergio Henao (Sky) și Nairo Quintana (Movistar) ocupând locurile 2 și 3.

Victoria din Țara Bascilor l-a determinat pe Contador, 33 de ani, să își amâne retragerea pe care o anunțase încă de anul trecut. ”Discutând cu familia, cu echipa și văzând că încă pedalez cu plăcere, am hotărât să las deoparte deocamdată gândul retragerii la sfârșitul acestui sezon. Voi continua să fac ceea ce îmi place, iar acest lucru este ciclismul”, a declarat spaniolul la finalul cursei basce.

Este prima victorie într-o cursă pe etape pentru Contador în 2016, acesta mai înregistrând în acest sezon alte trei locuri secunde în Turul Algarve, Paris-Nice și Turul Cataluniei. Dublul câștigător al Turului Franței va încerca în acest an să obțină al treilea tricou galben, iar până la startul din Le Tour, Contador mai are în program doar Criterium du Dauphine.

Clasamentul general final din Turul Țării Bascilor 2016:

  1. Alberto Contador (Tinkoff)
  2. Sergio Henao (Sky) +12”
  3. Nairo Quintana (Movistar) +37”
  4. Thibaut Pinot (FDJ) +1’13”
  5. Joaquim Rodriguez (Katusha) +1’22”
  6. Samuel Sanchez (BMC) +1’29”
  7. Rui Costa (Lampre-Merida) +2’19”
  8. Simon Spilak (Katusha) +2’47”
  9. Lawson Craddock (Cannondale) +2’52”
  10. Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) +3’14”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.