Turul Sibiului
Turul Sibiului

Turul Sibiului a pornit la drum cu mari ambiții în urmă cu șase ani, la inițiativa a trei temerari ce voiau să aducă o mică parte din Turul Franței și în țara noastră. “Colecționam Gazeta și ProSportul cu articolele despre Marea Buclă și eram fanii lui Naum și Banciu, care comentau la Eurosport. Ne uitam la televizor și ne-am dat seama că, la scară redusă, Sibiul oferă ce oferă Franța – are castele, are munți, are Transfăgărășan, are Mărginimea care e superbă”, spune Adrian Aldea, unul dintre organizatori, într-un interviu acordat zilele trecute Gazetei Sporturilor.

După șase ediții ce au crescut progresiv ca nivel al participării și care au atras nume importante din ciclismul european, Turul Sibiului se află în acest moment în impas din cauza fuziunii prin care trece sponsorul principal, ceea ce înseamnă că nu poate lua decizii pentru o perioadă de timp și, implicit, nu poate susține financiar competiția în acest an.

“În mare, avem aceiași sponsori de la început, de la prima ediție, majoritatea din Sibiu. Pe parcurs, s-au adăugat unii mai mici. Anul acesta, problema este premiul pentru tricoul galben. Sponsorul care a asigurat banii pentru acesta în ultimii doi ani s-a retras. Am căutat pe altcineva în loc și nu am găsit. Dacă nu găsim, competiția nu are loc”, spune Aldea.

Turul Sibiului, programat între 6 și 10 iulie, va organiza în premieră un contratimp individual pe Transfăgărășan, dacă în cele din urmă se va găsi un sponsor care să susțină cea mai importantă cursă de ciclism din România, care are nevoie în acest moment de câteva zeci de mii de euro pentru a merge mai departe. Șase echipe pro-continentale ar urma să ajungă la Sibiu pentru cursă, trei dintre acestea participante și în Turul Italiei (Gazprom-RusVelo, Southeast-Venezuela și Nippo-Vini Fantini).

 

6 COMMENTS

  1. Am citit cu mare tristete vestea conform careia Turul Sibiului este in pericol de a nu se desfasura . Tot ciclismul romanesc se regasea in aceasta competitie . Cateva persoane din stafful de organizare a Giro Italia m-au intrebat despre aceasta cursa . Directorul sporiv Gianni Savio de la Androni Giocattoli l-a prezentat in Italia in culori deosebite . Este o veste trista . Despre ce suma (aproximativ) ar fi necesara pentru anul acesta ? Cursa este trecuta in calendarul UCI , unele echipe au trecut cursa in planul lor de participare , sunt implicatii grave . Un sponsor nu poate sa se retraga decat in situatii de forta majora . Nu stiu ce prevede contractul de sponsorizare , dar o retragere cu trei luni inainte de competitie nu este juridic normal . In sfarsit , daca ati facut publica vestea trebuie facut ceva ca totusi Turul Sibiului sa se tina anul acesta . Scuze ca repet intrebarea – Ce suma (aproximativ) ar fi necesara ?

  2. Daca este vorba doar despre cateva zeci de mii de euro, televizati cursa in direct sau macar contratimpul de pe transfagarasan. Pentru contratimp logistica cred ca este relativ simpla. Doar din cateva pauze publicitare ies banii astia, nu mai spun din bannerele de pe margine.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.