Eduard Grosu
Eduard Grosu

După ce zilele trecute am aflat că ediția din acest an a Turului Sibiului ar putea să nu mai ia startul din cauza problemelor financiare, o altă veste proastă pentru ciclismul românesc vine dinspre Eduard Grosu, care se luptă în continuare cu câteva probleme de sănătate ce nu îi vor permite să participe, duminică, în Amstel Gold Race, prima cursă din tripticul ardenez, ce mai include Fleche Wallonne si Liege-Bastogne-Liege.

”Nu o să fiu prezent la Amstel. În Volta Limburg am avut o inflamație la un tendon la genunchi, am forțat genunchiul și mi s-a acumulat o pungă de lichid sub rotulă. Din ziua de după Limburg nu mă urc pe bicicletă și încerc alături de staff și alți medici să vedem cum îi dăm de cap. Momentan nu o să particip la Amstel, iar în funcție de refacere o să vedem ce se va întâmpla cu Turul Turciei și Turul Italiei”, ne-a spus Eduard Grosu.

Problemele medicale cu care se confruntă ciclistul de la Nippo-Vini Fantini pică cum nu se poate mai prost, cu mai puțin de o lună înainte de Turul Italiei, într-o perioadă critică pentru selecția în echipa de 9 cu care formația din peninsulă va aborda primul mare tur al anului și cea mai importantă cursă din calendarul său.

Giro d’Italia este programat în acest sezon între 6 și 29 mai, iar principalii favoriți în lupta pentru tricoul roz par a fi Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde și Mikel Landa. Cursa ce ajunge la cea de-a 99-a ediție va pleca din Apeldoorn, Olanda, în acest an, iar Eduard Grosu ar putea bifa cea de-a doua prezență consecutivă în Corsa Rosa, o performanță unică în istoria ciclismului românesc.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.