Biciclete de sosea cu frane pe disc

În urma accidentării lui Francisco Ventoso în Paris-Roubaix într-un disc de frână și a reacțiilor vehemente ce au apărut după cursă, UCI a decis să suspende programul de testare a frânelor pe disc în ciclismul de șosea. Harald Tiedemann Hansen, președintele Comisiei pentru echipamente din cadrul UCI, a confirmat informația.

Decizia vine și în urma presiunilor exercitate de Asociația Cicliștilor Profesioniști (CPA), care a transmis un mesaj ferm prin intermediul ofițerului de presă: ”Am solicitat UCI să suspende programul de testare a frânelor pe disc. Probabil așa vor și face. Avem și suportul Comisiei pentru echipamente”, a declarat Laura Mora.

”Am atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă acest tip de frâne cu multe luni în urmă și am trimis scrisori către UCI și organizatorii de curse în decursul timpului pentru a evita aceste riscuri. Acum, trebuie să asculte în sfârșit ce spunem. Nu vrem să ne punem în calea progresului tehnologic, ci dorim să găsim soluții pentru introducerea noilor tehnologii minimalizând riscurile pentru cicliști”, a adăugat ofițerul de presă al CPA.

Francisco Ventoso a transmis ieri o scrisoare deschisă, în care explica cum s-a petrecut incidentul și în care cerea retragerea frânelor pe disc din ciclismul de șosea. Inițiativa ciclistului spaniol a primit susținerea mai multor rutieri din pluton pe rețelele de socializare.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.