Peter Sagan și-a început cariera în mountain biking
Peter Sagan și-a început cariera în mountain biking

După ce a încheiat cea mai reușită campanie de clasice pe pavate din cariera sa, Peter Sagan va reveni în mountain biking pentru câteva concursuri ce se vor disputa în Austria și Cehia, competiții ce vor reprezenta o bună pregătire pentru Turul Californiei, următoarea cursă de șosea în care campionul mondial va lua startul.

Sagan este un fost campion mondial de mountain biking la juniori, titlu obținut în anul 2008. Acum, slovacul va pedala pe un Specialized S-Works Epic și speră că abilitățile sale de a mânui bicicleta îl vor ajuta să lase o impresie bună în competițiile la care va participa.

”Va fi distractiv să mă întorc la origini, să particip în concursuri de mountain biking și sunt curios în ce formă voi fi la aceste evenimente”, a declarat Sagan. ”Sunt foarte mulțumit de cum a decurs sezonul de șosea până acum. Victoriile din Gent-Wevelgem și Turul Flandrei au înlăturat presiunea, iar acum sper să fiu printre cei mai buni și în aceste curse, așa cum sunt la șosea”, a adăugat ciclistul de la Tinkoff.

Peter Sagan will be using the Specialized S-Works Epic

S-Works Epic, MTB-ul pe care îl va folosi Sagan, este un full-suspension echipat cu noul groupset Shimano XTR Di2, furcă RockShox RS-1 Brain și amortizor FOX/Specialized Mini Brain, ce are un preț de peste 10.000 euro.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.