road grand tour

Duminică s-a încheiat prima cursă a sezonului competițional Road Grand Tour, Drumul Vinului, la Seciu. S-au înscris peste 250 de persoane la tura lungă și 188 de participanți la tura scurtă. Duminica ce vine, 24 aprilie, are loc prima ediție a competiției pentru copii – Kids Edition 1.

Iată ce spune Alex Ciocan, organizatorul competiției despre evenimentul ce abia s-a încheiat: “Prima cursă de șosea din an, oameni fericiți, oameni transpirați, oameni care se bucură să pedaleze împreună. Startul a fost dat împreună – amatori și profesioniști – dar clasamentele s-au făcut separat. Încă de la start au fost trei echipe care s-au remarcat: Dinamo Bikexpert, Tușnad Cycling Team și echipa nou înființată HC Cycling Team (a existat și anul trecut, dar anul acesta chiar a explodat în bine). Aceștia din urmă au reușit să se impună detașat pe ultima cățărare, ocupând primele 2 locuri din clasamentul general, urmați fiind de rutierii de la Bikexpert și Tușnad. Per total a fost frumos. S-a simțit o creștere a numărului de participanți, lucru care ne bucură, pentru că, de fapt, acesta este obiectivul nostru: să aducem cât mai mulți oameni pe șoselele patriei!”

Următoarea cursă va avea loc pe 21 mai, la Mioveni – Turnirul Nobililor. Totodată, nu trebuie să uităm că înscrierile pentru încă 6 etape din circuit – Turnirul Nobililor (Mioveni), Revolutio (Timișoara), Infernul Muntelui, Infernul Muntelui – contratimp, Memorial C-tin Vagneti și Eroica – sunt active.

Între timp, însă, să nu uităm de Kids Edition 1, ce va avea loc chiar weekendul care vine, pe 24 aprilie, la București. Traseul este stabilit în jurul stadionului Lia Manoliu, în lungime de exact 1 km, perfect asfaltat, în formă de oval.

Distanța pe care o au de parcurs concurenții va fi în functie de categoria de vârstă, astfel:

  • 5-6 ani baieti – 2 ture
  • 5-6 ani fete – 2 ture
  • 7-8 ani baieti – 3 ture
  • 7-8 ani fete – 3 ture
  • 9-10 ani baieti – 4 ture
  • 9-10 ani fete – 4 ture
  • 11-12 ani baieti – 5 ture
  • 11-12 ani fete – 5 ture
  • 13-14 ani baieti – 6 ture
  • 13-14 ani fete – 6 ture

Înscrierea la această competiție este gratuită. Vor fi premiate primele 3 locuri de la fiecare categorie. De asemenea, toți concurenții vor primi o diplomă de participare, însă partea cea mai interesantă pentru copii va fi tombola, ale cărei premii vor fi 10 console portabile de jocuri Serioux SRX-PGC150, precum și o bicicletă.

Mai trebuie știut că în 2016, toate etapele Road Grand Tour Kids Edition fac parte din Cupa României la Ciclism de Șosea pentru Copii 2016, organizată sub egida Federației Române de Ciclism, cu implicarea Asociației Județene de Ciclism Prahova și a Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc.

Pentru mai multe informații, accesați www.roadgrandtour.ro și www.facebook.com/roadgrandtour.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.