podium

Echipa națională a României a participat în weekend la Campionatul Balcanic de Velodrom de la Atena , competiție în care țara noastră a fost reprezentată de Daniel Crista, Marius Petrache și Mihai Băbăiță, acompaniați de antrenorul federal Ovidiu Burghelea și de Giorgios Georgiadis.

Cel mai bun rezultat a fost obținut chiar de mezinul naționalei, Mihai Băbăiță câștigând bronzul în proba de omnium. „A fost o experiență frumoasă unde am învățat multe lucruri noi, mai ales că în cantonamentul de o săptămână de dinainte, am fost pregătiți de un antrenor englez cu care mi-a făcut mare plăcere să colaborez”, a declarat Băbăiță pentru site-ul Federației Române de Ciclism. ”Înainte de ultimă cursă din Omnium, adițiunea de puncte, eram clasat pe locul al cincilea, așa că m-am concentrat pe această probă, și pentru că avea o pondere de 50% în clasamentul final. La adițiune, am reușit să prind din urmă de două ori plutonul, ceea ce mi-a asigurat un plus de 40 de puncte și am câștigat trei sprinturi, reușind să urc pe 3 la general. Sunt mulțumit de rezultat, fiind prima cursă de acest nivel pe velodrom, dar recunosc că putea să fie şi mai bine dacă eram puţin mai atent. Am căpătat multă experienţă care mă va ajuta în viitoarele curse. Vreau să mulţumesc întregii echipe pentru susţinere şi pentru ţipetele de pe margine”.

Naționala a avut o prestație bună și în proba de sprint pe echipe, unde a ajuns până în finala mică, fază în care a fost învinsă de echipa Bulgariei.

Giorgios Georgiadis s-a declarat mulțumit de rezultate, la finalul competiției: „Suntem mulțumiți cu locul obținut de Băbăiță și de evoluția echipei per total, iar cu un plus de experiență, cu siguranță că juniorul ar fi ocupat un loc mai bun. Cantonamentul de pregătire pe velodrom care a precedat Campionatul mi-a oferit șansa să învăț multe lucruri și să fiu la curent cu actualitățile din ciclismul internațional, așa că sper că vom mai fi invitați la acțiuni similare și pe viitor”, a declarat responsabilul echipei naționale masculine de Elite/U23.

 

1 COMMENT

  1. Rezultate mai bune ar fi existat daca se selectionau campionii nationali de pista si nu vicecampionii nationali de sosea. Se vorbeste ca a fost lipsa de experienta, dar incapatanarea unora a dus la ratarea mai multor medalii.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.