Alejandro Valverde wins his fourth Fleche Wallonne

Alejandro Valverde a câștigat astăzi pentru a patra oară clasica belgiană La Flèche Wallonne, fiind primul ciclist din istorie care reușește această performanță.

Movistar a controlat cea de-a 80-a ediție a Săgeții Valone de la un capăt la altul, plasându-l pe Valverde la poalele ultimei ascensiuni pe Mur de Huy într-o poziție ideală. Primul ciclist care a atacat pe dealul cu pante ce ajung și la 26% a fost Joaquim Rodriguez (Katusha), însă acesta nu a rezistat prea mult în fruntea cursei, fiind depășit de un trio ce avea să obțină și cele trei locuri pe podium. Daniel Martin și Julian Alaphilippe, ambii rutieri ai echipei Etixx-QuickStep, l-au izolat pe Valverde în ultimii 500m, însă cei doi nu au avut nici o șansă în momentul în care ciclistul de la Movistar a lansat atacul final.

La fel ca și anul trecut, Alaphilippe a sosit al doilea, demonstrând încă o dată că este un ciclist cu un uriaș potențial.

Cu această victorie, Valverde urcă pe locul doi în clasamentul all-time al victoriilor în clasicele din Ardeni, cu 7 succese, doar Eddy Merckx având mai multe, 10.

La Flèche Wallonne 2016 top 10:

1 Alejandro Valverde (Movistar)

4:43:57

2 Julian Alaphilippe (Etixx – Quick-Step)

,,

3 Daniel Martin (Etixx – Quick-Step)

,,

4 Wouter Poels (Sky)

+04”

5 Enrico Gasparotto (Wanty – Groupe Gobert)

+05”

6 Samuel Sanchez (BMC)

,,

7 Michael Albasini (Orica-GreenEdge)

,,

8 Diego Ulissi (Lampre – Merida)

,,

9 Warren Barguil (Giant-Alpecin)

,,

10 Rui Costa (Lampre – Merida)

,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.