Eduard Grosu în evadare
Eduard Grosu în evadare

Revenit în Turul Turciei după o accidentare ce părea acum o săptămână greu de combătut la timp pentru a putea lua startul în cursa compusă din 8 etape, Eduard Grosu a făcut parte astăzi dintr-o evadare de trei cicliști în cea de-a doua rundă a competiției.

Ciclistul nostru încearcă să demonstreze că își merită locul în echipa de nouă rutieri pe care Nippo-Vini Fantini o va alinia în Turul Italiei, cea mai importantă competiție din calendarul formației italo-japoneze, și în ciuda unei noi căzături suferită ieri, Grosu a ieșit la atac într-o etapă cu cinci ascensiuni pe cățărarea Kapadokya.

Acțiunea din care Eduard Grosu a făcut parte alături de Nicolas Baldo (Roth) și Eugert Zhupa (Southeast-Venezuela) a fost anihilată de pluton cu 45km înainte de final. Mai multe atacuri ale favoriților au subțiat plutonul, iar în cele din urmă principalul favorit al cursei, Pello Bilbao (Caja Rura), s-a impus cu un avantaj de 10s față de un grup de trei cicliști format din José Gonçalves (Caja Rural), Mauro Finetto (Unieuro Wilier) și Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida).

Polonezul Niemiec rămâne lider după victoria surprinzătoare din prima rundă, însă are un avantaj la general de doar 6s față de Bilbao. Mâine urmează o etapă pentru sprinteri, în care am putea să îl vedem din nou în față pe Eduard Grosu.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.