Turul Sibiului
Turul Sibiului (foto: Sebastian Marcovici)

Amenințat cu dispariția din cauza lipsei unui sponsor principal, Turul Sibiului va avea în cele din urmă și o ediție 2016.

După cum scriam în urmă cu două săptămâni, compania ce susținea tricoul galben trece în acest moment printr-o fuziune, ceea ce înseamnă că nu poate lua decizii pentru o perioadă de timp și, implicit, nu poate ajuta financiar competiția sibiană în acest an.

Din fericire, organizatorii au găsit alternativa ce le va permite să continue istoria Turului Sibiului cu cea de-a șasea ediție, programată între 6 și 10 iulie.  Cursa va debuta și anul acesta cu un prolog în centrul istoric al Sibiului, pe străzile întortochiate și cu piatră cubică pe care Rafael Andriato a fost cel mai rapid în 2015.

Marea noutate apare în etapa a 3-a, planificată într-o sâmbătă, pe Transfăgărășan. Aici, cicliștii vor concura în premieră într-un contratimp individual în cățărare ce se anunță a fi un spectacol foarte frumos pentru public. Proba adevărului în ciclism îi va testa pe rutieri pe un traseu în lungime de 7km ce șerpuiește până la Bâlea Lac.

Turul Sibiului va avea la start un număr record de echipe pro-continentale, șase formații din acest eșalon confirmând prezența în cursa sibiană. Britanicii de la ONE și rușii de la Gazprom-RusVelo vor participa pentru prima dată în cea mai importantă competiție de ciclism din România. În schimb, Nippo-Vini Fantini, Androni-Sidermec, Southeast-Venezuela și CCC Sprandi Polkowice sunt echipe ce revin în Turul Sibiului.

În paralel cu competiția în care sunt angrenați profesioniștii, se vor desfășura și tradiționalele concursuri adresate amatorilor: Cursa Sponsorilor, Green Day, King of the Mountain, Biciclete Cochete și Întâlnirea ciclism.ro.

Traseul Turului Sibiului 2016:
Prolog: Centrul istoric al Sibiului; 2.3 km
Etapa 1: Sibiu-Agnita-Sibiu; 196 km
Etapa a 2-a: Sibiu-Mediaș-Păltiniș; 213km
Etapa a 3-a: Bâlea Lac CTI; 7 km
Etapa a 4-a: Sibiu-Poplaca (5x)-Slimnic-Sibiu; 145 km

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.