Peter Sagan

Revenit într-o cursă de mountain biking după o pauză de șapte ani, campionul mondial pe șosea, Peter Sagan, nu a avut o experiență tocmai plăcută în cursa disputată în Austria în weekendul trecut. Împins de la spate de sponsori, câștigătorul Turului Flandrei a luat startul în Grazer Bike-Opening Stattegg, însă nu a reușit să termine cursa pe bicicletă și a trecut linia de sosire la pas, pe lângă Specialized-ul său de 10.000 euro, după ce a suferit răni minore într-o căzătură. Unul dintre fanii de pe margine a filmat momentul:

Revenind la ciclismul de șosea, astăzi s-a disputat prologul Turului Romandiei, probă câștigată detașat de Ion Izagirre (Movistar), care a reușit să obțină un avantaj de 6s pe doar 3,95km față de Tom Dumoulin (Giant-Alpecin). Michal Kwiatkowski (Sky) a sosit al treilea.

În Turul Turciei, Eduard Grosu a terminat pe locul 28 etapa a 3-a, o rundă în care vântul a făcut ravagii, unii rutieri fiind aruncați la pământ de rafalele mai puternice. Aproape întreaga echipă Lotto Soudal a profitat de o bordură și a ajuns la finalul de la Konya într-o formulă de 6, singurii adversari fiind doi cicliști de la Team Roth. Astfel, Andre Greipel nu a avut nici o problemă în sprintul final și a obținut al 11-lea succes din carieră în cursa turcă. Clasamentul general este dominat de Caja Rural, care are trei rutieri pe primele trei poziții, Pello Bilbao fiind liderul.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.