Simon Yates
Simon Yates

Ciclismul britanic nu trece tocmai prin cea mai bună perioadă în aceste zile. După scandalul în care Shane Sutton, fost director tehnic al British Cycling, a fost acuzat că ar fi avut un comportament sexist față de fetele din echipa Marii Britanii și că ar fi folosit un limbaj deplasat cu sportivii paralimpici, astăzi ciclismul din insulă a mai primit o lovitură de imagine.

Una dintre cele mai mari speranțe ale ciclismului de șosea din regat, Simon Yates (23 de ani), a picat un test antidoping efectuat în etapa a 6-a din Paris-Nice. Component al unei echipe Orica-GreenEDGE cu un istoric destul de curat în ceea ce privește dopajul, Simon Yates a fost depistat pozitiv cu Terbutalină.

Doctorul echipei australiene susține că substanța ar proveni dintr-un inhalator pentru astm, o afecțiune ce se pare că s-a răspândit aproape pandemic prin plutonul profesionist în ultimii ani. Doctorul ar fi trebuit să aplice pentru un acord terapeutic înainte de folosirea respectivului inhalator, însă acesta a sărit peste acest pas, iar Orica-GreenEDGE aruncă acum întreaga vină asupra sa.

Simon evoluează pentru Orica-GreenEDGE din 2014, alături de fratele său geamăn Adam. Cele mai importante rezultate ale britanicului sunt locurile 5 la general din Critérium du Dauphiné și Turul Țării Bascilor, obținute în 2015. Anul acesta, în Paris-Nice, cursa în care a fost depistat pozitiv, Yates a terminat pe 7.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.