Eduard Grosu
Eduard Grosu

Grosu, din ce în ce mai bun în Turcia

Eduard Grosu a obținut locul 10 în ultima etapă din Turul Turciei, rundă câștigată de italianul Jakub Mareczko (Southeast-Venezuela). Ciclistul nostru arată din ce în ce mai bine înainte de Giro, recăpătarea unei forme bune fiind și principalul gând cu care ciclistul de la Nippo-Vini Fantini a venit în cursă.

José Gonçalves (Caja Rural – Seguros RGA) s-a impus în clasamentul general, rutierul portughez fiind încadrat pe podiumul final de coechipierul său, David Arroyo, și de Nikita Stalnov (Astana City).

Quintana câștigă încă o cursă pe etape

În drumul spre tricoul galben din Turul Franței, Nairo Quintana (Movistar) a făcut un popas în Elveția, acolo unde a câștigat Turul Romandiei în fața unora dintre rivalii cu care se va confrunta și în iulie. Thibaut Pinot (FDJ) obține un meritoriu loc doi în clasamentul general, dar pleacă acasă și cu o victorie superbă, obținută în contratimpul individual din etapa a 3-a. Ion Izagirre (Movistar), primul lider al cursei, termină Turul Romandiei pe locul trei.

Michael Albasini (Orica-GreenEDGE), plecat în evadare de la începutul etapei, s-a impus în ultima rundă, depășindu-i la sprint pe Andrey Amador (Movistar) și Wilco Kelderman (LottoNl-Jumbo).

Thomas Voeckler se impune în Turul Yorkshire

Într-o altă cursă pe etape încheiată astăzi, veteranul Thomas Vockler (Direct Energie) a câștigat ultima etapă din Turul Yorkshire, asigurându-și astfel și victoria la general în competiția britanică aflată la cea de-a doua ediție. Nicolas Roche (Sky) a trecut linia de sosire al doilea la Scarborough și încheie Turul Yorkshire pe același loc și în clasamentul general, ierarhie în care Anthony Turgis (Cofidis) a obținut ultima treaptă a podiumului.

Kristoff obține al 7-lea succes din 2016

După ce anul trecut a lipsit din calendarul UCI, cursa germană de o zi Eschborn-Frankfurt City Loop a revenit în 2016 cu o listă de start puternică, în care s-au regăsit cicliști precum Tony Martin, Damiano Cunego, John Degenkolb sau Alexander Kristoff. Cel din urmă a fost și cel care s-a impus în sprintul pentru victorie, învingându-i pe Max Richeze (Etixx-QuickStep) și Sam Bennett (Bora – Argon 18).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.