Cetatuia XCO

Aflat în acest an la cea de-a doua ediție, Cetățuia XCO este concursul de referință pentru regiunea de est a țării în momentul de față, fiind singura competiție din această zonă înscrisă în calendarul UCI. Totodată, cursa este integrată și într-un circuit național de MTB-XCO , alături de alte patru concursuri din România.

Traseul, prin dificultatea lui, prin tipul de teren pe care se desfășoară, succesiunea de curbe, pante și rampe este unul dintre puținele din categoria lui la nivel național. Sportivii vor avea de parcurs un circuit în lungime de 5km de mai multe ori, în funcție de categoria la care s-au înscris, cei de la elite 5-6 tururi, iar amatorii 2-3 tururi. Circuitul are o diferență de nivel de 200m.

traseu

Formatul cursei este unul de tip XCO, ceea ce crește spectaculozitatea sa, cursa putând fi urmărită de spectatori pe tot parcursul ei.

Cetățuia XCO se va întinde pe parcursul a două zile (18-19 iunie), în prima dintre acestea fiind programată ședința tehnică, recunoașterea traseului și un bike-test, la care vor participa mai multe branduri cunoscute din industria producătoare de biciclete. A doua zi a evenimentului va fi destinată curselor de XCO, împreună cu un program de tombole și divertisment pentru spectatori.

În prima ediție a concursului, au participat unii dintre cei mai buni sportivi din mountain bikingul românesc: Tudor Oprea, Logigan Lucian, Ede Molnar, Joszeph Attila, Manea Silviu.

Datorită dificultații traseului, performanțele anterioare ale tuturor sportivilor participanți vor constitui un criteriu de selecție în invitarea/acceptarea lor la eveniment.

Concurenții vor fi împărțiți în următoarele categorii:

 • ELITE (sportivii legitimați)
 • Open Feminin
 • Sub 18 ani
 • Între 19 şi 29 ani
 • Între 30 şi 39 ani
 • Peste 40 ani

Startul se va da separat pentru următoarele categorii, la ore diferite pentru a se evita intersectarea concurenților de la categorii diferite pe același traseu:

 1. PRIMA PLECARE(10:00), aprox. 50 de concurenți:
  1. General FEMININ
  2. Sub 18 ani
 2. A DOUA PLECARE(12:00), aprox. 70 concurenții:
  1. Între 19 şi 29 ani
  2. Între 30 şi 39 ani
  3. Peste 40 ani
 3. A TREIA PLECARE(14:30), aprox. 30 concurenții:
  1. ELITE

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul cursei Cetățuia XCO.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.