Tom Dumoulin 2

Turul Italiei 2016 a început cum nu se putea mai bine pentru gazdele contratimpului individual disputat în etapa inaugurală în Apeldoorn, Olanda. Favoritul local, Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), l-a învins la sutimi de secundă pe Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), o veche cunoștiință din Turul Sibiului. Andrey Amador (Movistar) a completat podiumul etapei.

Singurul ciclist român aflat la start, Eduard Grosu, a terminat runda doar pe locul 194, însă adevăratul Tur al Italiei pentru rutierul de la Nippo-Vini Fantini începe de mâine, când traseul este unul favorabil sprinterilor.

Venit în Giro cu aspirații mari și care erau concentrate în special în jurul contratimpului din prima etapă, ce i-ar fi putut oferi șansa de a purta tricoul roz în ultimul sezon ca profesionist, Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) nu a reușit să treacă peste problemele stomacale și a încheiat ziua cu al 8-lea timp.

Dintre favoriții clasamentului general, Vincenzo Nibali (Astana) a fost cel mai rapid pe cei 9,8km din Apeldoorn, fiind urmat de Alejandro Valverde (Movistar) la 5s, Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE) la 11s, Ilnur Zakarin (Katusha) la 13s, Ryder Hesjedal (Trek-Segafredo) și Rigoberto Uran (Cannondale) la 14s, Rafal Majka (Tinkoff) la 19s și Mikel Landa (Sky) la 21s.

Mâine este programată o etapă în linie în lungime de 190km, între Arnhem și Nijmegen, în care sprinterii precum Kittel, Ewan sau Greipel sunt așteptați să iasă la rampă. Va fi interesantă și lupta pentru tricoul roz dintre Dumoulin și Roglic, care pornesc de pe picior de egalitate în clasamentul general.

Turul Italiei – etapa 1 (contratimp individual Apeldoorn):

  1. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) 11’03”
  2. Primoz Roglic (LottoNl-Jumbo) ,,
  3. Andrey Amador (Movistar) +06”
  4. Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin) +08”
  5. Marcel Kittel (Etixx-QuickStep) +11”
  6. Moreno Moser (Cannondale) +12”
  7. Bob Jungels (Etixx-QuickStep) +13”
  8. Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) +14”
  9. Matthias Brändle (IAM) ,,
  10. Silvan Dillier (BMC) +16”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.