Kittelgiro
Sprinterul lui Etixx-QuickStep, Marcel Kittel, s-a impus categoric în etapa a treia din Turul Italiei 2016. Germanul a întrecut la sosire doi italieni: Elia Viviani (Sky) şi Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Astfel, cu cele 10 secunde de bonificaţie Kittel a devenit lider în clasamentul general.

Traseul de astăzi era unul rezervat sprinterilor, dar incidentele nu au lipsit. La jumătatea distanţei dintre Nijmegen şi Arnhem, Jean-Christophe Peraud (AG2R) a căzut într-un sens giratoriu şi şi-a fracturat clavicula. De asemenea, Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini) a fost implicat într-o căzătură alături de mai mulţi rutieri de la FDJ. Grosu va avea la dispoziţie ziua de pauză de luni pentru a-şi reveni la forma optimă.

Evadarea zilei a fost formată din patru ciclişti. Johann Van Zyl (Dimension Data), Giacomo Berlato (Nippo- Vini Fantini), Maarten Tjallingii (Lotto-Jumbo) şi Julen Amezqueta (Willier-Southeast) au încercat să strice planurile sprinterilor în această etapă. Între cei patru s-au disputat şi punctele, respectiv secundele de bonificaţie, la sprinturile intermediare. Olandezul Tjallingii a fost cel care s-a impus la ambele sprinturi intermediare, după ce l-a depăşit de fiecare dată pe Berlato. De asemenea, Tjallingii, aflat în ultimul său sezon ca profesionist, a trecut primul şi peste singura căţărare repertoriată, Posbank, şi va îmbrăca tricoul albastru al căţărătorilor.

Vântul puternic specific Olandei nu a lipsit nici el. Acesta a încurcat socotelile anumitor rutieri în etapa de astăzi, pe parcursul acesteia  creând o bordură care a fragmentat plutonul. Printre oamenii importanţi care au rămas în urmă s-a regăsit şi Arnaud Demare (FDJ), dar coechipierii acestuia au tras tare, iar francezul a revenit în pluton.

Deşi şansele evadării erau minime, Johann Van Zyl a profitat de faptul că nicio echipă nu a muncit serios la trenă în pluton şi s-a menţinut în faţă până când Etixx-QuickStep a preluat frâiele plutonului. Cei de la Etixx l-au purtat pe Marcel Kittel spre a doua victorie consecutivă din Turul Italiei 2016 şi cea de a zecea din acest sezon. Germanul deţine şi tricoul roşu al liderului în clasamentul pe puncte. Ierarhia tinerilor este condusă după cele trei zile în Olanda de către Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin).

Clasamentul etapei:

 1. Marcel Kittel (EQS) 4h23’45”

 2. Elia Viviani (SKY) 4h23’45”

 3. Giacomo Nizzolo (TFS) 4h23’45”

 4. Andre Greipel (LTS) 4h23’45”

 5. Alexander Porsev (KAT) 4h23’45”

 6. Kristian Sbaragli (DDD) 4h23’45”

 7. Moreno Hofland (TLJ) 4h23’45”

 8. Arnaud Demare (FDJ) 4h23’45”

 9. Rick Zabel (BMC) 4h23’45”

 10. Matej Mohoric (LAM) 4h23’45”

Clasamentul general:

 1. Marcel Kittel (EQS) 9h13’10”

 2. Tom Domoulin (TGA) 0:09

 3. Andrey Amador (MOV) 0:15

 4. Tobias Ludvigsson (TGA) 0:17

 5. Moreno Moser (CAN) 0:21

 6. Bob Jungels (EQS) 0:22

 7. Matthias Brandle (IAM) 0:23

 8. Roger Kluge (IAM) 0:25

 9. Chad Haga (TGA) 0:25

 10. Georg Preidler (TGA) 0:26

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.