Ana Covrig
Ana Covrig

Astăzi a fost făcută publică lista provizorie a echipelor și ciclistelor ce vor lua startul în Giro Rosa 2016, echivalentul Turului Italiei în circuitul feminin.

Printre cele 24 de echipe invitate în cursă se numără și Inpa – Bianchi, formație pentru care evoluează campioana României, Ana Covrig. De altfel, sportiva noastră este printre cele șase cicliste înscrise de echipa italiană pentru Turul Italiei Feminin, împreună cu Tetiana Riabchenko, Daiva Tuslaite, Anna Maria Stricker, Lara Vieceli și Bethany Allen.

Dacă lucrurile vor merge conform planurilor, Ana Covrig va participa pentru a treia oară în Giro Rosa, una dintre cele mai importante competiții din ciclismul feminin, deși are numai 21 de ani. Rutiera stabilită în Italia a luat startul în acest sezon în premieră în Turul Flandrei și a terminat pe 32 Turul Țării Bascilor.

Turul Italiei pentru fete va începe pe 1 iulie, la Gaiarine, și se va încheia după 10 etape la Verbania. Cursa a fost câștigată anul trecut de olandeza Anna van der Breggen, fiind urmată de americancele Mara Abbott și Megan Guarnier.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.