Pinarello Bolide TT
Pinarello Bolide TT

Mikel Landa a surprins pe toată lumea în contratimpul de duminică din Turul Italiei. Cu toate că a fost aproape de o căzătură pe coborâre și a pierdut secunde prețioase în acel loc, bascul a reușit un timp foarte apropiat de cel al lui Vincenzo Nibali. Responsabilă de această performanță este și noua bicicletă de contratimp de la Pinarello, pe care Landa a folosit-o pentru prima dată chiar în contratimpul de la Chianti.

Pinarello Bolide TT 2

Noul Pinarello Bolide TT este mai ușor cu 360g față de modelul precedent și, ca orice bicicletă proaspăt scoasă de pe linia de producție, este mai aerodinamică. Noul down tube concav reduce spațiul dintre suportul de bidon și restul cadrului, această modificare având la bază tot rațiuni ce țin de frecarea cu aerul.

Pinarello Bolide TT 5

Frânele de pe spate sunt ascunse sub o piesă din carbon bizară ca formă, despre care cei de la Pinarello spun că este mai ”alunecoasă” în contactul cu aerul. De asemenea, italienii au modificat forma top tube-ului și chiar și pe cea a dropout-urilor, toate acestea pentru a îmbunătăți aerodinamica bicicletei.

Pinarello Bolide TT 4

Bolide TT este produsă din fibre de carbon Torayca T1100 1K, iar frânele sunt integrate în cadru. Surprinzător este faptul că butucul pedalier nu este un model PressFit, ci unul cu filet italian.

Pinarello Bolide TT 6

Pinarello nu a dezvăluit încă ce greutate are noul bolid de contratimp, însă zvonurile spun că 1044g ar fi greutatea cadrului, iar furca ar avea aproximativ 350g.

Pinarello Bolide TT 7

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.