Florian Bissinger

După o pauză de 30 de ani, Turul Bihorului a revenit astăzi în calendarul competițional autohton cu o importantă prezență internațională pe lista echipelor participante. Printre formațiile ce au luat startul în prologul din centrul Oradei s-a numărat și Androni – Sidermec, echipa lui Gianni Savio venind în România cam cu tot ce are mai bun în acest moment în lot, poate cu excepția lui Franco Pellizotti.

De altfel, italienii au fost foarte aproape de a câștiga prologul de 2 kilometri prin Luca Pacioni și Daniele Ratto, care au fost însă depășiți de puțin de Florian Bissinger (WSA-Greenlife). Neamțul devine astfel primul lider din Turul Bihorului, însă va avea o viață grea mâine pe cățărarea spre Cabana Padiș, unde cățărătorii lui Androni vor încerca să îi smulgă tricoul galben de pe umeri. Rodolfo Torres, Serghei Țvetcov și noua senzația a ciclismului columbian, Egan Bernal, vor fi principalele arme ale echipei italiene în etapa regină a turului, dar nu trebuie scos din calcule total nici Daniele Ratto.

Dintre românii ce participă în cursă, Daniel Crista (Tușnad) a reușit cea mai bună clasare în prolog, încheind ziua cu al 12-lea timp, cu Serghei Țvetcov imediat în spatele său.

Clasamentul prologului:

  1. Florian Bissinger (WSA-Greenlife)
  2. Luca Pacioni (Androni – Sidermec)
  3. Daniele Ratto (Androni – Sidermec)
  4. Maros Kovac (Dukla Banska Bystrica)
  5. Nicola Genovese (d’Amico – Bottecchia)
  6. Marco Benfatto (Androni – Sidermec)
  7. Rok Korosek (Radenska)
  8. Robert Jenko (Radenska)
  9. Giorgio Cecchinel (Androni – Sidermec)
  10. Tilen Finkst (Radenska)

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.